Οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν τεράστια πείνα εάν η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Καμάλα Χάρις κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.

Αναδημοσίευσε στο Χ ένα μήνυμα από έναν οικονομικό εμπειρογνώμονα που περιέγραψε την εξέλιξη της κατάστασης στον τομέα των τροφίμων στις ΗΠΑ, εάν η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος αρχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της για την μείωση των τιμών των τροφίμων.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο αμερικανικός πληθυσμός θα καταρρεύσει από τεράστια πείνα, καθώς η βιομηχανία τροφίμων των ΗΠΑ θα έχει χρεοκοπήσει.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κενή υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ν.Τραμπ, με ανάρτηση του παρουσίασε την Καμαλα Χάρις, ως κομμουνίστρια ηγέτη, απεικονίζοντας την μέσω μίας εικόνας επεξεργασμένης από ΑΙ, ως ομιλούσα σε πλήθος κομμουνιστών με σημαίες που έχουν σφυροδρέπανα.

Μάλιστα η ομιλία φαίνεται να γίνεται στο Σικάγο που σημαίνει ότι ο Τραμπ, «δείχνει» το συνέδριο των Δημοκρατικών, τους οποίους συνολικά θεωρεί πλέον ως κομμουνιστές.

Πρόσφατα η Καμάλα Χάρις αποκάλυψε τη δική της οικονομική ατζέντα, λέγοντας ότι εάν κερδίσει τις εκλογές, σχεδιάζει να εισαγάγει την «πρώτη» ομοσπονδιακή απαγόρευση για την αύξηση των τιμών των τροφίμων εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να επιβάλει πρόστιμο σε εταιρείες που «εκμεταλλεύονται τις κρίσεις» και θα δώσει 25.000 δολάρια για αγορά πρώτης κατοικίας.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal επέκρινε τη Καμάλα Χάρις, επικρίνοντας την για κυνισμό και μια «βαθιά λανθασμένη» άποψη για την οικονομία.

Ως αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης, η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει μείωση της προσφοράς προϊόντων και άδεια ράφια, εκτιμάει η Wall Street Journal.

Αυτή τη φορά, η πρόταση της Καμάλα Χάρις απηχεί το οικονομικό σκεπτικό και τη ρητορική του Προέδρου Μπάιντεν να πατάξει τις υψηλές τιμές των τροφίμων προτείνοντας την πρώτη ομοσπονδιακή απαγόρευση της «εταιρικής αύξησης των τιμών στις βιομηχανίες τροφίμων και παντοπωλείων» μία καθαρά κομμουνιστική ενέργεια.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της δίκαιης τιμολόγησης σε ανταγωνιστικές αγορές και των υπερβολικών τιμών που δεν σχετίζονται με το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας», σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου της Καμάλα Χάρις όπου προστίθεται ότι «οι Αμερικανοί μπορούν να δουν αυτή τη διαφορά στους λογαριασμούς παντοπωλείου τους».

Ο υψηλός πληθωρισμός που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας θα μπορούσε να καταστρέψει , την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Donald Trump και το πεδίο της οικονομίας είναι δύσκολο να γίνει προνομιακό για τους Δημοκρατικούς, όπως παραδέχονται οι περισσότεροι αναλυτές.

Η αποτυχία αυτή έχει πλήξει κυρίως τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα αλλά και την μεσαία τάξη που βλέπει με τεράστια ανησυχία το μέλλον.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν ότι η Καμάλα Χάρις θα πιέσει για τη συνέχιση των οικονομικών πολιτικών του Μπάιντεν οι οποίες επιδείνωσαν το πληθωριστικό σοκ.

Το επιτελείο της Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε ότι η αντιπρόεδρος θα δημοσιοποιήσει το μέτρο την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024 σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην κρίσιμη πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας ως μέρος μιας ευρύτερης πλατφόρμας οικονομικής πολιτικής.

Η πρόταση θα διασφαλίσει ότι οι εταιρείες τροφίμων δεν θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές για να αυξήσουν τα κέρδη, σύμφωνα με το CBS News, επικαλούμενο στελέχη της εκστρατείας της αντιπροέδρου

Η Καμάλα Χάρις θα καλέσει επίσης την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και τις κρατικές επιτροπές να εξετάσουν τις εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες καθορισμού τιμών

Τα σχόλιά της αναμένεται να απηχούν τις ενέργειες και τη ρητορική του Μπάιντεν ειδικά με τον πόλεμο του εναντίον των εταιρειών επεξεργασίας κρέατος που, όπως ισχυρίζεται, ευθύνονται για τις υψηλότερες τιμές.

Το επιτελείο της Καμάλα Χάρις δεν έχει ουσιαστική κατανόηση του πληθωρισμού.

Ο EJ Antoni του Heritage Foundation εξήγησε: «Το αφήγημα για τις υπερβολικές τιμές δεν ισχύει: το μέσο κόστος που πληρώνουν οι επιχειρήσεις έχει αυξηθεί εξίσου με το κόστος που χρεώνουν οι καταναλωτές».

Αντί να περιορίσει τις εκτός ελέγχου κρατικές δαπάνες, το χρέος των οποίων αυξάνεται κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 100 ημέρες, και να κατανοήσει ότι ο νομισματικός πληθωρισμός (δηλαδή η προσφορά χρήματος) που οφείλεται στη δημιουργία χρήματος από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι η βασική αιτία του πληθωρισμού η Καμάλα Χάρις παραβλέπει το πραγματικό πρόβλημα.

Αντίθετα, καταδιώκει μεγάλες εταιρείες για «παράνομη αύξηση των τιμών».

pronews