Το άρθρο του 

κ. Ευθ. Π. Πέτρου 

στην Εστία του Σαββάτου.

Αθήνα και Βρυξέλλες εθελοτυφλούν για το μεταναστευτικό 

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Οι ορδές των παρανόμων Μεταναστών εξακολουθούν να φθάνουν στα νησιά μας, η καθημερινή ζωή των κατοίκων έχει διαταραχθεί και όμως η Αθήνα «σφυρίζει αδιάφορα». Και Πάλι η Τουρκία αποδεικνύεται ανακόλουθη, καθώς αγνοεί επιδεικτικώς (μην πούμε και περιφρονητικώς) τα όσα συμφωνούνται και εξακολουθεί να εξωθεί μουσουλμάνους πάσης μορφής και προελεύσεως να συρρέουν στην Ελλάδα. Πιο «διακριτικά» στον Έβρο, αλλά με καθημερινές αφίξεις στα νησιά. Και η ελληνική Κυβέρνησις δίδει δυστυχώς λάθος μήνυμα. Είναι αδιανόητο να καλείται από τον εισαγγελέα το στέλεχος του Λιμενικού που έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου για να αντιμετωπίσει προσπάθεια παράνομης εισόδου στα χωρικά μας ύδατα. Και είναι τραγικό να μην στέκεται ανενδοιάστως στο πλευρό του η ηγεσία του Λιμενικού Σώματός, αλλά να ανακοινώνει ψυχρά ότι θα γίνει έρευνα. Αλήθεια ο αρχηγός που ενέκρινε αυτήν την ανακοίνωση, είχε υπηρετήσει ποτέ στο παρελθόν σε θέσεις ευθύνης; Τα ξέχασε ανερχόμενος την κλίμακα της ιεραρχίας;

Έτερον λάθος μήνυμα εδόθη από την δήμαρχο της Τήλου. Η οποία εστράφη κατά κατοίκου του νησιού που δυσανασχέτησε για την άφιξη δεκάδων μεταναστών, τους οποίους «διέσωσε» σκάφος του Λιμενικού. Αν υπήρχε σοβαρή κεντρική Κυβέρνησις αυτήν την δήμαρχο έπρεπε να καλέσει σε απολογία. Αυτό θα ήταν το σωστό μήνυμα προς τους διακινητές και προς το τουρκικό Κράτος που τους υποθάλπει. Διότι όπως έχουμε ξαναγράψει, το πρώτο βήμα για να αντιμετωπισθεί η παράνομη μετανάστευσις, είναι να σπάσει το δίκτυο υποδοχής τους εντός Ελλάδος. Είτε οι εδώ συμμορίες που συνεργάζονται με τους διακινητές, είτε οι δήθεν ανθρωπιστικές ΜΚΟ, είτε οι κρατικοί λειτουργοί και πολιτικοί παράγοντες, που από αφέλεια και ανεπαρκή ενημέρωση, αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. 

Πρέπει δηλαδή να φθάσουμε να δούμε την τρομοκρατική δράση αυτών των ισλαμιστών, όπως την είδαν στην Βρεταννία και την Γερμανία για ξυπνήσουν ορισμένοι; Δεν φθάνει που η παρουσία τους στην Ελλάδα έχει απογειώσει την κοινή εγκληματικότητα; Και ας μην ισχυρισθεί κανείς ότι οφείλουμε να εφαρμόζουμε κάποιες «ευρωπαϊκές οδηγίες». Οι χώρες της ΕΕ, μια μια αφυπνίζονται. Και η παραδοσιακά υπερφιλελεύθερη Σουηδία, έχει αναθεωρήσει την πολιτική μας για το μεταναστευτικό. Στην Γερμανία έπρεπε να φθάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο για να κινητοποιηθεί η κυβέρνησις του ανεκδιήγητου Όλαφ Σολτς. Όπου όμως εξακολουθεί να λειτουργεί ΜΚΟ η οποία παρέχει βοήθειας και συμβουλές σε λαθρομετανάστες για το πώς θα αποφύγουν την απέλαση όταν η αίτησίς τους για άσυλο απορριφθεί. Οι οδηγίες που τους δίδονται συνιστούν, μεταξύ άλλων να δημιουργήσουν επεισόδια στο αεροπλάνο μεταφοράς, ώστε να τους κατεβάσουν. Τους συμβουλεύει συγκεκριμένα «να υπερασπισθούν τον εαυτό τους στο αεροπλάνο μη καθήμενοι και καθιστώντας σαφές ότι δεν επιβιβάσθηκαν με την θέλησή τους». Το εγχειρίδιο προτρέπει επίσης, σε αυτή την περίπτωση, την ενεργό αντίσταση των επιβατών προς υποστήριξη των μεταναστών. Και αυτή η ΜΚΟ υπό τον τίτλο «No one is illegal» έχει χρηματοδοτηθεί με εννέα εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιχορηγείται τακτικά από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Τους επιχορηγεί δηλαδή για να δίδουν οδηγίες μη συμμορφώσεως προς τους νόμους της Ευρώπης!

Αλλά εάν όλα αυτά αποτύχουν, τότε η συμβουλή είναι «ζητείστε να σας στείλουν στην Ελλάδα». Ευκόλως μπορούμε να υποθέσουμε τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτή η σύστασις. Προφανώς η εν λόγω ΜΚΟ θεωρεί ότι η χώρα μας είναι «ξέφραγο αμπέλι». 

Και η Κομμισσιόν τι λέγει για όλα αυτά; «Νίπτει τας χείρας της». Εκπρόσωπος των Βρυξελλών που ηρωτήθη σχετικώς εδήλωσε ότι «η Επιτροπή δεν προβαίνει σε συστηματικούς ελέγχους μεμονωμένων έργων» και ότι «η Επιτροπή δεν ενέκρινε με κανέναν τρόπο ούτε συνέβαλε στο περιεχόμενο του» συγκεκριμένου ιστοτόπου. Τον πλήρωσε όμως και μάλιστα με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Και τώρα «δεν ξέρει τίποτε». Αλλά η ελληνική Κυβέρνησις εξακολουθεί να συμμορφούται προς τις οδηγίες αυτού του ευρωπαϊκού οργάνου που έχει -ή δηλώνει ότι έχει- παντελή άγνοια για τα ζέοντα προβλήματά μας.

Πηγή:

https://www.facebook.com/share/p/QPvHyi6dL8E1vobp