Τις αφιερώνουμε εκ νέου το δημοσίευμα μας που αποκαθιστά τα δεδομένα στην ορθή τους ιστορικη διάσταση..

Και φέτος τα κομμουνιστικά ψέμματα για το Σταυράκι… Ποιους τιμάτε δήμαρχε; Αυτούς που έδιναν στοιχεία για να ναρκοθετούνται τα μονοπάτια που περπατούσε ο Εθνικός Στρατός ώστε να κάνει ευκολότερα ο ημιπαράφρων «Κουτβης» – Ζαχαριάδης, Σοβιετία τη χώρα;

 ΑΥΓ 21, 2024 

Τελικά αυτόν έφαγε η Σιβηρια…

Για να τελειώνουμε Θωμά με τα ψέμματα υμων – σε βάζω μέσα εκ των πραγμάτων..-τα οποία βέβαια ούτε ο Παπασταυρος ούτε ο Γκόντας τόλμησαν να αμφισβητήσουν:

ΨΕΥΔΟΣ 1ον : “Οι σαμποτέρ αυτοί του ελληνικού στρατού-συμπολιτες μας ,δικάστηκαν παράνομα ..” 

Η αλήθεια : Δικάστηκαν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ διότι αυτά δίκαζαν σε εμπόλεμη περίοδο ,που είχε συσταθεί με αποφάσεις της τότε νόμιμου ελληνικής κυβερνήσεως.. 

ΨΕΥΔΟΣ 2ον : “Δικάστηκαν διότι ήταν κομμουνιστές.. “

Η αλήθεια : ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που κατατέθηκαν για ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ στην ουσία των εθνικών ενόπλων δυνάμεων, αφού έδιναν πληροφορίες στους αντάρτες του ΕΛΑΣ.. 

ΨΕΥΔΟΣ 3ον : “Δεν τέλεσαν αδικήματα . “

Η αλήθεια : Ασφαλώς κι ετελεσαν, διότι η συνεργασία με ανταρτικο στρατό που ήγειρε όπλα κατά νομιμου κυβερνησεως εμπιπτει στο αδίκημα της έσχατης Προδοσίας, πολυ περισσότερο που ο ΕΛΑΣ δια διακηρύξεων του επεδίωκε την απόσχιση τμήματος της Ελληνικής Επικράτειας υπέρ των βόρειων γειτόνων,τουτεστιν της Μακεδονίας…

Βεβαίως ανθρωπίνως η μνήμη των ανθρώπων αυτών δεν μπορεί παρά να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΕΒΑΣΤΗ , όχι όμως όταν επενδύεται με ψεύδη και ιδεολογικά επιχρίσματα.. 

Τα γράφαμε εδώ και πολλά χρόνια απ τα ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ των Ιωαννίνων τότε , τα επαναλαμβάνουμε τώρα και θα το κάνουμε εσαεί…

Και στο καπάκι για

να… «στανιαρει» από ιστορικής πλευράς και το χθεσινό μας editorial:

Σαν σημερα δεν τιμούμε μόνον τους ηρωικούς νεκρους του Γράμμου-Βίτσι αλλά γιορτάζουμε και την οριστική μας απαλλαγή απ τον πολιτικά ειδεχθή κομμουνισμό…

 ΑΥΓ 30, 2024 

Κανεις μας δεν πρέπει να κρύβεται και κανεις δεν πρέπει να μασάει τα λόγια του ,η Ιστορία είναι αμείλικτη και ξεκάθαρη επι του ζητήματος ανεξαρτήτως βεβαίως της δόλιας τακτικής της Μ.Βρετανίας που σε παρά πολλά ..συν ευθύνεται μαζι με την τότε ηγεσία του ΚΚΕ για τα δεινά της πατρίδας μας εκείνης της εποχής.. Η τελευταία όμως έπρεπε να….ξεθαφτεί απ τα μνήματα στα οποια προ πολλου έχουν μετοικίσει τα μέλη της και να …τουφεκιστεί για να αποσβέσει τα κρίματα τοις τα οποία δεν ήταν μονάχα στρατηγικά, αλλά και απάνθρωπα , δεν έπληξαν μονάχα εκατοντάδες αθώους χιλιαδες Έλληνες της Εθνικής πλευράς αλλά και τους ίδιους τους οπαδούς της… Έδρασε τότε αυτή η εγκληματική δρακα, ερήμην των εξελίξεων , των γεωπολιτικών συσχετισμών , τις ίδιας της λογικής αλλά και του συμφέροντος της πατρίδας κι επέφερε ανείπωτες συμφορές στη χώρα… Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν: Δεν τιμούμε μόνον την συλλογική μνήμη σήμερα αλλά γιορτάζουμε την απαλλαγή μας απ τα δεσμά μιας ανείπωτης δυστυχίας που θα επέρχονταν για δεκαδες χρόνια κι απεφεύχθη χάρη στις θυσίες των Ελλήνων!

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠ ΤΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙ

Με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών τιμήθηκαν οι εκτελέσθεντες στο Σταυράκι, στην εκδήλωση που οργάνωσε και φέτος  ο Δήμος Ιωαννιτών.

Οι εκτελέσεις έγιναν το 1948, στην πιο πικρή σελίδα της ιστορίας του χώρου, αυτή που έγραψε ο εμφύλιος.

Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη σε δήλωσή της αναφέρει  «με σεβασμό και συγκίνηση τιμούμε τη μνήμη των 16 εκτελεσθέντων συμπολιτών μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και στελεχών του ΚΚΕ, που θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Υψώνουμε τη φωνή μας για ενότητα και αλληλεγγύη, τα μόνα όπλα ενάντια στο μίσος και τον φασισμό που απειλούν την κοινωνία μας».

Παράλληλα υπενθύμισε πως «το καλοκαίρι του 1948 η κρατική τρομοκρατία είχε λάβει επίσημες διαστάσεις και στα Γιάννενα, όπου τρεις μεγάλες δικαστικές υποθέσεις σημάδεψαν την πόλη: η δίκη της Σοφίας Φαρίδου, της Ευτυχίας Πρίντζου και των γιατρών. Σε διάστημα λίγων μηνών, περίπου 60 κάτοικοι καταδικάστηκαν σε θάνατο και 16 από αυτούς εκτελέστηκαν».

Η βουλευτής Ιωαννίνων σημείωσε επίσης πως η απόδοση τιμής στους άδικα εκτελεσθέντες αγωνιστές αποτελεί κάλεσμα για ένα καλύτερο αύριο, για δημοκρατία, ειρήνη και αντιμετώπιση των ανισοτήτων.