για την οποία υπήρξε πορισμα αμαρτιών 800 σελίδων που ενέπλεκε ακόμη και τέως δήμαρχο σε παρανομίες προσλήψεων, λειτιυργιας και αναθεσεων..
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε έκτακτη γενική συνέλευση οδηγούνται οι ΔΕΥΑ όλης της χώρας, την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την μεταρρύθμιση και τις μεγάλες αλλαγές που διαφαίνονται στην διαχείριση του νερού.
Το ίδιο θέμα απασχόλησε το συνέδριο της ΚΕΔΕ σε μία θεματική γεμάτη ένταση και αντιπαραθέσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη.
Ο Υπουργός δεν παρουσίασε το πλήρες περιεχόμενο του Νομοσχεδίου όμως επανέλαβε βασικούς άξονες που βρίσκουν αντίθετη την αυτοδιοίκηση.
Ειδικά αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του Υπουργού ότι οι ΔΕΥΑ πρέπει να συγχωνευτούν ώστε να καταφέρουν να βγουν στον δανεισμό για να εκτελέσουν έργα.
«ΚΕΔΕ και ΕΔΕΥΑ θέλουμε οι θέσεις μας, μετά την πρόταση που καταθέσαμε και μετά τις συζητήσεις που είχαμε κάνει, να γίνουν σεβαστές. Όπως εμείς σεβόμαστε το άγχος και την αγωνία σας να θέλετε να κάνετε παρέμβαση στον τομέα των υδάτων και να υποστηρίξετε την εκτέλεση έργων που θα αφορούν την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Δεν πρέπει να αναλωθούμε σε δογματικές εμμονές στον ένα ή στον άλλο τρόπο. Σταματώ σ’ αυτό.
Είμαστε στη διάθεση να ολοκληρώσουμε τη συζήτηση και το διάλογο, από τη Δευτέρα και μετά και να καταλήξουμε αν μπορούμε να καταλήξουμε…αν δεν μπορούμε δεν χάθηκε ο κόσμος, θα βρεθεί άλλος τρόπος. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση, να απαλλοτριωθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δήμων που είναι οι ΔΕΥΑ και το λέω αυτό γιατί επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε».
Απαντώντας δε στον κο Σκυλακάκη αναφορικά με το αν μπορούν ή όχι να δανειστούν οι ΔΕΥΑ από το ΤΠΔ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει δε μπορώ στην πολιτική, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Επομένως το Ταμείο Παρακαταθηκών μπορεί, έστω περιορισμένα άμα θέλουμε να μεγαλώσουμε το εύρος και αυτό μπορεί να γίνει. Γιατί κατ’ ανάγκη το μέγεθος κάνει ταυτόχρονα και καθιστά υγιή μια ΔΕΥΑ μείζονα;».