ύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών

Ολικό μπάχαλο στην πυρκαγιά της Αττικής: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη φωτιά που καίει σχεδόν μέσα στην πόλη

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκρήξεις προέρχονται από εργοστάσιο χημικών στα Βριλήσσια.

Απόλυτη αποτυχία χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Αττική τις τελευταίες ώρες με τις φλόγες να έχουν κάψει ήδη μεγάλο αριθμό σπιτιών, όχι μόνο στις δασικές περιοχές του Βαρνάβα, του Γραμματικού και του Μαραθώνα, αλλά ακόμη και περιοχές εντός αστικού ιστού σε Βριλήσσια και Χαλάνδρι.

σπιτι

Μάλιστα, η φωτιά αυτή τη στιγμή απειλεί ακόμη και το Αστεροσκοπείο Αθηνών, αλλά και τη Μονή Πεντέλης, όπως δήλωσε  η δήμαρχος Πεντέλης.

 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους για να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε την Κυριακή στο Βαρνάβα και έχει επεκταθεί στη βορειοανατολική Αττική ξεπερνώντας τα 30 χλμ..

Δύο μήνες μετά τη… διαφήμιση του «δορυφορικού συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών» που κόστισε 20 εκατ. ευρώ, η Αττική βιώνει μια από τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της, με το μέτωπο να έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, αλλά και άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό κατοικιών. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σελίδα Forecast Weather Greece τελευταίο θύμα της φωτιάς είναι το σχολείο στη Νέα Πεντέλη, επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, στη Νέα Πεντέλη.

Φωτιά στην Τερψιθέα Άνω Γλυφάδας

Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κάποιες εκατοντάδες μέτρα από την κατοικημένη περιοχή

glyfada

Νέο μέτωπο φωτιάς, αυτή τη φορά στην περιοχή Τερψιθέα, στην Άνω Γλυφάδα, ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην Αττική.

Η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα, κοντά σε δασική έκταση και σε απόσταση κάποιων εκατοντάδων μέτρων από την κατοικημένη περιοχή.

Εκκενώνεται το Δέση Γέρακα – Μήνυμα 112 – «Απομακρυνθείτε προς λεωφόρο Μαραθώνος»

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fvideos%2F1675194403274143%2F&show_text=true&width=266&t=0