Eξωφρενική είναι η αποκάλυψη ότι το Ινστιτούτο το οποίο ίδρυσε η κ. Λινού και το οποίο είναι συμφερόντων του συζύγου της, συνεργαζόταν με την εταιρεία «Γιαννίτσης», τη γνωστή εταιρεία που προ μηνών αποκαλύφθηκε ότι ευθυνόταν για μαζικές δηλητηριάσεις μικρών μαθητών στη Λαμία με τα χαλασμένα σχολικά γεύματα.

Το σχολικό γεύμα που είχε κρατήσει ένας από τους γονείς και θα το έστελνε στο Γενικό Χημείο του κράτους για ανάλυση. Μια εταιρεία που ο ΕΦΕΤ είχε πει πως δεν πρόλαβε να κάνει έλεγχο στη γραμμή παραγωγής των γευμάτων ώστε να βγάλει σχετικό πόρισμα για την τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητών, καθώς έτυχε να πάρει φωτιά το εργοστάσιο λίγες ώρες πριν πάνε οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ.

Από σχετικό έγγραφο των δαπανών του Ινστιτούτου, το οποίο αποκάλυψε το «ανατρεπτικό δελτίο» του ALERT TV, στις 31/3/2023 υπήρξε προμήθεια από την εταιρεία «Γιαννίτσης» προς το Ινστιτούτο Prolepsis ύψους 17.609,89 ευρώ (καθαρό ποσό), με αντικείμενο συναλλαγής να αναγράφεται το «γεύματα Μαρτίου».

Είναι, ή δεν είναι σκάνδαλο και μάλιστα διακομματικό (καθότι τηρείται σιγή ιχθύος από τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, την ώρα που πηγές της Κουμουνδούρου μιλούν για φιλανθρωπικό έργο της βουλευτού του κόμματος), αυτή η ιστορία;

Σε χθεσινή της ανάρτηση και προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα “ΔΙΑΤΡΟΦΗ”, το οποίο εκείνη ξεκίνησε το 2012, όπως σημειώνει, «παρέχει δωρεάν καθημερινά γεύματα» και πως «υπό την αιγίδα» του Υπουργείου Παιδείας, «έχουν δοθεί περισσότερα από 2.500.000 δωρεάν γεύματα σε σχολεία σε 40 περιοχές, ακόμα και σε δυσπρόσιτες».

Όπως έγραψε η κ. Λινού στη σχετική της ανάρτηση, «στόχος ζωής μου είναι να εφαρμόσει και η Ελλάδα καθολική σίτιση για όλους τους μαθητές, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού».

Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, τα λεφτά των φορολογούμενων δηλαδή, να παίρνει τα φράγκα ιδιώτης και στη συνέχεια τα ευρώ να καταλήγουν στα ταμεία οργανισμών, όπως για παράδειγμα, το Ινστιτούτο Prolepsis;

newsbreak.gr