Σε… απολογία για το σχέδιο 45 σημείων με μέτρα-ασπιρίνες, που παρουσίασε στην 88η ΔΕΘ, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης,παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι δεν υπήρχε… πακέτο παροχών. 
«Δεν ήταν ένα «καλάθι» με αλόγιστες παροχές και ανεδαφικές υποσχέσεις, αλλά στοχευμένα μέτρα που αφενός μετασχηματίζουν την οικονομία, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την εξωστρέφειά της, και αφετέρου στηρίζουν πολλές κοινωνικές ομάδες και πρώτα από όλα τη νεότερη γενιά», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος επανήλθε σήμερα στις Κυριακάτικες αναρτήσειςς του για τον εβδομαδιαίο κυβερνητικό απολογισμό.
Έκανε λόγο για ένα «σχέδιο που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό, όραμα και υπευθυνότητα, εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που θέτει η ΕΕ, για να μην μπούμε ποτέ ξανά σε περιπέτειες».
Επανέλαβε ότι η οικονομική πολιτική του 2025 περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών (για μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες) και 12 μειώσεις φόρων, αλλά και πως απάντηση στην ακρίβεια αποτελεί η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και τα …δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 37.500 πολίτες , το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για 120.000 μαθητές της Γ΄ Λυκείου, η πολιτική για τα φθηνά στεγαστικά δάνεια για 20.000 ζευγάρια ή ατομικά νοικοκυριά και το άτοκο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμισης τουλάχιστον 20.000 παλαιών διαμερισμάτων. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δημογραφικό και στο στεγαστικό πρόβλημα, στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας, αλλά και στον αθλητισμό ,τονίζοντας πως «πολιτεία, πολίτες και παράγοντες του αθλητισμού χρειάζεται να είμαστε στην ίδια σελίδα για να διαφυλάξουμε τον αθλητισμό από τη βία των λίγων».