Οι παντελώς ανίκανοι κι επιζήμιοι καθ της ΝΔ.. Αντογραφουμε απ το fb του Περιφερειαρχη

Υποδέχτηκα σήμερα στην Περιφέρεια τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο συζητήσαμε εφ΄ όλης της ύλης για το μεταναστευτικό ζήτημα. Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας στον Κατσικά, αρχικά με την κατασκευή των βασικών υποδομών του, στη συνέχεια με το φωτισμό του κεντρικού δρόμου, ως και για τη μελέτη που έχουμε ετοιμάσει για τη περαιτέρω ασφάλεια των μετακινούμενων από το Κέντρο.
Μας απασχόλησε επίσης το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης εργατών γης, επισημαίνοντας την ανάγκη να απλοποιηθούν οι διαδικασίες πρόσκλησης και ανανέωσης των αδειών εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό τόνισα ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν εργαζόμενοι για αγροτικές, οικοδομικές εργασίες ή και για τεχνικά επαγγέλματα από τους πρόσφυγες που παραμένουν νόμιμα σε Κέντρα και Δομές της Ηπείρου, κάτι που θα είναι προς ωφέλεια και των ιδίων και των οικογενειών τους, κάτι το οποίο βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον Υπουργό.
Ήταν μια χρήσιμη συζήτηση η οποία θα έχει και συνέχεια.