Μερική άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την πανώλη ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στον κόσμο του βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και επί Τσιάρα, που σήμερα καλείται να αποφασίσει τι θα γίνει με τα μέτρα κατά της πανώλης, την ίδια ώρα που σε όλα τα χωριά και σε όλα τα πανηγύρια δέσποζε το αρνάκι και το πρόβειο στις ψησταριές και στα τραπέζια…

Οι αθρόες εισαγωγές από Ρουμανία και Ισπανία… που όπως όλα δείχνουν ήταν το προκάλυμμα να μετατραπούν στα ρέματα και τα μαντριά ανά την Ελλάδα σε υπαίθρια σφαγεία, αναδεικνύουν την αδυναμία και της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση του προβλήματος, αλλά παράλληλα καταδεικνύουν την ανικανότητα του κράτους των αρίστων της κυβέρνησης Μητσοτάκη να λειτουργήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:

«Μερική άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν μετά τα κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων σε αρκετές περιοχές της επικράτειας αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι αναμένεται μια τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο προκειμένου να αρθούν, με αυστηρά μέτρα, οι περιορισμοί που υπάρχουν οριζόντια στη χώρα για τις σφαγές ζώων και τη μεταφορά αιγοπροβάτων.

Κατά τις πληροφορίες περιφέρειες που έχουν μηδενικά κρούσματα (π.χ. Ήπειρος), θα «ανοίξουν», ενώ θα υπάρξει άρση περιορισμών και σε νομούς περιφερειών που δεν έχουν θέμα π.χ. σε νομούς της Κρήτης.

Ωστόσο για περιοχές που κρίνεται ότι είναι ακόμα επιβαρυμένες, τα μέτρα θα παραμείνουν για ένα διάστημα ακόμα».

Όλα αυτά κατόπιν εορτής (Το Πάσχα του Καλοκαιριού), όπου η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της έκανε κάποιους έξυπνους εισαγωγείς (μήπως τους ίδιους που έφεραν και την πανώλη;), ζάμπλουτους και τους Ελληνες κτηνοτρόφους – ειδικά τους Θεσσαλούς- να βουλιάζουν στην απόγνωση. Μάλιστα την ζημιά για την κτηνοτροφία στην Θεσσαλία κάποιοι την θεωρούν ισοδύναμη με αυτή του Ντάνιελ.

“Δηλαδή αν τη άρση των μέτρων την αποφάσιζαν την Τρίτη – Τετάρτη αντί της Παρασκευής τι θα άλλαζε μέσα σε δύο μέρες;” αναρωτιέται εύλογα Τρικαλινός κτηνοτρόφος.