Διαβάζω κατά καιρούς, διάφορα ευχολόγια και μηνύματα από βουλευτές και ομολογουμένως μου δημιουργείται μια απορία… αναφέρονται στην Ελληνική δημοκρατία;;;

Μήπως ζούμε σε διαφορετικά κράτη;; Υπάρχει στη χώρα μας;;;

Ας μιλήσουμε για συνταγματική δημοκρατία…

50 χρόνια μετά λοιπόν ως πολιτικοί, δεν έχετε δημιουργήσει συνταγματικό δικαστήριο! Κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν τούτον τον τόπο, δεν ασχολήθηκαν πραγματικά με την έννοια της δημοκρατίας. Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι κατά συρροή παραβίαση θεμελιωδών νόμων του συντάγματος.

Άρθρο 2, παράγραφος ένα… το έχει διαβάσει κανείς από εσάς;;;

O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
Όταν ο πρωθυπουργός, αποκαλεί τους πολίτες της χώρας ”ψεκασμένους”, όταν υπουργός τους αποκαλεί ”τζαμπατζήδες” και δεν κουνιέται φύλλο, κάτι δεν πάει καλά με τη δημοκρατία σας! Ποιός τους κάλεσε σε απολογία;; ΚΑΝΕΝΑΣ!

‘Αρθρο 4, παράγραφοι ένα, δύο, επτά…

Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.
Πρόσφατα διάβασα ότι η επιτροπή της βουλής, αποφάσισε 4 ΧΡΟΝΙΑ μετά, την άρση ασυλίας σε 4 βουλευτές! Γιατί τόσο γρήγορα κύριοι;;;;

Νόμος περί ευθύνης υπουργών! Ότι πιο αισχρό σε μια συνταγματική δημοκρατία!!! Δεν είναι ίσοι ενώπιον του νόμου;;; Και γιατί ειδικό δικαστήριο και όχι μεικτό ορκωτό;;

Ο πρωθυπουργός, καταθέτει πόθεν έσχες και δήλωση εισοδήματος, αλλά ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ…!!! ΓΙΑΤΙ;;;;; Κατέχει τίτλο διάκρισης και ποιός είναι αυτός;;;;;

Υπουργοί βρίσκονται με αδικαιολόγητες καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και δηλώνονται ως αδιευκρίνιστα (εδώ γελάμε)

Αρθρο 14, Ελευθερία του Τύπου

Πολλές φορές η ίδια η Ε.Ε. έχει εγκαλέσει κυβερνήσεις για τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. και η χώρα μας έχει διεθνώς διασυρθεί ως κράτος χωρίς πραγματική ελευθερία έκφρασης!

Πρόσφατα δημιουργήσατε τα ελληνικά hoakes, με σκοπό τον πλήρη έλεγχο των Μ.Κ.Δ. και ρίχνατε δημοσιεύσεις που απλά δεν βόλευαν την εκάστοτε πολιτική γραμμή!

Από την άλλη, στην πρόσφατη υγειονομική κρίση, χρηματοδοτούσατε τα Μ.Μ.Ε για να λένε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που επιθυμούσε η κυβερνητική τακτική!

Ταυτόχρονα, κατά παράβαση του συντάγματος, απαγορεύατε την απρόσκοπτη και ελεύθερη μετακίνηση σε πολίτες, για 2 ολόκληρα χρόνια, ενώ σε περίπτωση ΠΟΛΕΜΟΥ και ΜΟΝΟ, αυτό προβλέπετε! Φέρατε νομοθετήματα, τα οποία όποιος αρνιόταν να κάνει τα ”σκευάσματα της ελευθερίας” που προωθήσατε με διαφημιστικές εκστρατείες, τον απομονώνατε… τον στιγματίζατε και τον βάζατε πρόστιμο (συνταξιούχους) !!!

Με την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, κατατέθηκαν στη δικαιοσύνη, μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές, για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΟΛΕΣ μπήκαν στο αρχείο!

Υπογράφηκε επισήμως από τον τότε πρωθυπουργό και εκατοντάδες βουλευτές, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, η οποία εκ του συντάγματος συνιστά την υποφαινόμενη και καταγγελλόμενη από έγκριτους νομικούς και συνταγματολόγους, ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

Ψηφίζετε νόμους που επιτρέπουν σε εταιρίες ξένων συμφερόντων, να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία, τα οποία προστατεύονται από το ίδιο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ;;;;;

Ταυτόχρονα, εσείς οι ίδιοι, διαχειριστές οικονομικών των κομμάτων σας, των κομμάτων που εναλλάξ κυβερνούν τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, χρωστάτε 300 και 400 εκατομμύρια ευρώ και ακόμα σας χρηματοδοτεί ο νόμος που ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε!!!

Παίρνετε δάνεια ως κόμματα, από τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και χρεώθηκαν στις επόμενες γενιές!

Διαγράφετε χρέη μεγαλοοφειλετών και πιέζετε τις τράπεζες να κατάσχουν τα σπίτια όσων δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου, της πρώτης κατοικίας!

Παραχωρείτε με νόμους ακαταδίωκτα σε επιτροπές και πρόσωπα, τα οποία ελαφρά την καρδία ορίζονται ως αφέντες της καθημερινότητας μας και χαρακτηρίζονται ως ΕΙΔΙΚΟΙ. Ποιός είναι ο νόμος που ΟΡΙΖΕΙ τα παραπάνω;;;; Με ποιό δικαίωμα τους απαλλάσσετε από τις ευθύνες που το ίδιο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΡΙΖΕΙ;;;;

ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;; ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ;;; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;;;

Μπορώ να γράφω μέρες ολόκληρες… αλλά νομίζω ότι αρκούν!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ… ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ…!!!

Υ.Γ. ‘Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη) 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Γιώργος Κολοκτσής

karditsastakra