Το Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας (FoodforThoughtNetwork) ανακοινώνει ότι το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο “Γυναίκες και Ελληνισμός” ξεκινά τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και ότι όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των 150  συνέδρων που θα συμμετέχουν δια ζώσης.

Το πρόγραμμα για τις δύο ημέρες του συνεδρίου έχει ολοκληρωθεί και το επίσημο συνέδριο με τις ομιλίες θα διεξαχθεί την Τρίτη και Τετάρτη 3-4 Σεπτεμβρίου από τις 9πμ ως τις 5μμ στο Grand Serai στα Ιωάννινα.

Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν, το FFTN ενημερώνει το κοινό ότι θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση του συνεδρίου στο διαδίκτυο, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στα σχετικα link:

3 Σεπτεμβρίου 2024: https://youtube.com/live/DKAj4eMzsxk?feature=share

4 Σεπτεμβρίου 2024: https://youtube.com/live/fbElSy0ipT4?feature=share

Να υπενθυμίσουμε ότι το Συνέδριο ‘Γυναίκες και Ελληνισμός’ έχει τρεις θεματικές ενότητες στις οποίες έχει διαμορφωθεί αντίστοιχα και το πρόγραμμα των παρουσιάσεων των

Ομιλητὠν: Ελληνισμός, Ταυτότητα και Βιωσιμότητα, μαθαίνοντας από το παρελθόν και το παρόν και σχεδιάζοντας για το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ομιλήτριες και ομιλητές από τη διασπορά και την Ελλάδα θα αναπτύξουν τις δικές τους ιστορίες και προοπτικές για το θέμα του Ελληνισμού. θα υπάρξουν δύο συντονίστριες του προγράμματος, η δημοφιλής Ελληνοαυστραλή δημοσιογράφος Ελένη Καπάλου και η Μαρία Δημοπούλου  δικηγόρος και γνωστή υπέρμαχος ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αυστραλία.