Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν μία συγνώμη 

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας που από την περασμένη Κυριακή, όταν η μισή πόλη πλημμύρισε, επέλεξε να λάμψει δια της σιωπής του, υπέπεσε σε ένα ακόμη, πρωτοφανές για τα τοπικά αυτοδιοικητικάδρώμενα, ατόπημα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ομολόγησε, επέλεξε να αποχωρήσει ώστε να μην ακούσει τον επικεφαλής της παράταξής μας Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Το έπραξε αυτό εξαπολύοντας μία απαράδεκτηπροσωπική επίθεση εναντίον του, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι είναι περαστικός από την αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Παπαγεωργίου έχει διανύσει μία μεγάλη επαγγελματική και πολιτική διαδρομή με απόλυτη συνέπεια. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα.

Ο ίδιος όπως και ο κάθε πολίτης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ασχοληθεί με τα κοινά όποτε το αποφασίσει και για όσο θελήσει. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα όσων προέρχονται από πολιτικές οικογένειες ούτε φυσικά απαιτεί άδεια από οποιονδήποτε.

Ο κ. Μπέγκας απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η αλαζονεία που τον χαρακτήρισε κατά την προηγούμενη θητεία του επέστρεψε σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό. Η στάση του αποτελεί τον ορισμό της καθεστωτικής αντίληψης.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση πρόσβαλε τον θεσμό του δημάρχου και τον εαυτό του. Πρόσβαλε και  το 48% των Γιαννιωτών που στήριξε την παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή και τον κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Απαξίωσε το ανώτατο όργανο της πόλης με την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο για το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος οφείλει να εξηγήσει στους Γιαννιώτες τι εννοεί με τον όρο «περαστικός». Είναι περαστικός ο δήμαρχος Αθήνας και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι περαστικοί οι πρωτοεκλεγμένοιδημοτικοί του σύμβουλοι;

Ο ίδιος ήταν περαστικός το 2010;

Ας το ξανασκεφτεί και ας προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» έδωσε το χρονικό περιθώριο στη δημοτική αρχή να ξετυλίξει το πρόγραμμά της και την πολιτική της.

Η περίοδος χάριτος τελείωσε.

Η Δημοτική Αρχή έχει ακέραια την ευθύνη για όσα γίνονται και για όσα δεν γίνονται. Έχει ακέραια την ευθύνη για την αδυναμία να διαχειριστεί την πλημμυρισμένη πόλη, έχει ακέραια την ευθύνη για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες. Δική της η κωλοτούμπα και οφείλει να την εξηγήσει στους πολίτες.

Η αδυναμία της να υποστηρίξει τις επιλογές της την οδηγούν σε ακρότητες όπως η χθεσινοβραδινή. Ακρότητες τις οποίες χρεώνεται στο σύνολό της η πλειοψηφία. Το νερό που έπεσε την Κυριακή στα Γιάννενα δεν ήταν αμίλητο!

Η σημερινή Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται συνεχώς σε δυσμενή πολιτικά θέση αφού από τη μία υλοποιεί το πρόγραμμα της δικής μας και από την άλλη είναι σε πλήρη αδυναμία να διαχειριστεί τα ελάχιστα.

Η δημοτική μας ομάδα καθιστά σαφές ότι τέτοιου είδους επιθέσεις είτε στον επικεφαλής της είτε σε άλλο μέλος της στο εξής δεν θα γίνουν ανεκτές.

Η Πρόεδρος  του σώματος οφείλει να διαφυλάξει τον θεσμό και ο Δήμαρχος να αποδείξει ότι είναι πραγματικός «άρχοντας» όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται.

Οφείλουν και οι δύο μία συγνώμη.