Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον «γαλάζιο» διοικητή

Ασθενείς περιμένουν έως και οκτώ ώρες για μια απλή εξέταση στο τμήμα Επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού! Αυτά κι άλλα χειρότερα αναφέρονται σε καταγγελία που έγινε στο Documento, το περιεχόμενο της οποίας εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του και ο σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου την ίδια ώρα που ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας κάνει λόγο για ανακρίβειες και υπερβολές.

«Ο Διοικητής του νοσοκομείου Σπύρος Πολίτης, λίγο πριν την αποχώρησή του, έχει επιδοθεί σε πληθώρα ρουσφετολογικών μετακινήσεων και τακτοποιήσεων νοσηλευτών, λαμβάνοντας σχετικές εντολές από ένα και μόνο πολιτικό γραφείο της Ηλείας. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση μάχιμων νοσηλευτικών τμημάτων πρώτης γραμμής. Επιπλέον προσπαθεί να επιβάλει κανόνα σιωπής στους υπαλλήλους μέσω πειθαρχικών διώξεων ώστε να μη διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού» καταγγέλλεται μεταξύ άλλων για τη διαχείριση του «γαλάζιου» διοικητή που έχει προκαλέσει διάλυση στο νοσοκομείο.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα» επισημαίνεται στην καταγγελία «είναι η παθολογική κλινική 60 ασθενών σε δύο ορόφους που το προσωπικό της για το καλοκαίρι δεν έλαβε κανονική άδεια και εργάστηκε με μειωμένα ρεπό. Αντίθετα, μετακινήθηκε νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο (που μάλλον περίσσευε) στο ΠΕΔΥ Πύργου χωρίς αντίδραση από τον Διοικητή και τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που επιδιώκει να έχει άριστες σχέσεις μαζί του, και παρά τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων. Ακόμη όμως τέσσερις νοσηλεύτριες έχουν μετακινηθεί παράνομα χωρίς αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων σε διοικητικά καθήκοντα στο νοσοκομείο και ας υπάρχουν ελλείψεις νοσηλευτριών. Πρόσφατα λόγω της έλλειψης προσωπικού συνέβη και εργατικό ατύχημα νοσηλεύτριας αλλά δεν συγκινήθηκε κανείς. Αντίθετα, πλεονάζουν οι νοσηλεύτριες σε δομές εκτός νοσοκομείου».

karditsastakra