Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στα  Ιωάννινα και την Αμφιλοχία από την εταιρεία Hellenic Seaplanes. Η εταιρεία για τις πτήσεις αυτές χρησιμοποίησε τον χώρο του αεροδρομίου.

Για λόγους διαδικαστικούς δεν κατέστη εφικτή η πτήση στην Παμβώτιδα που είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία είναι σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως και να προγραμματιστεί εκ νέου πιθανότατα την Πέμπτη.

Ο κ. Νικόλαος Χαραλάμπους, πρόεδρος της διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes ο οποίος βρίσκεται στα Ιωάννινα, ανέφερε ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις γίνονται προκειμένου να εξεταστούν, οι δυνατότητες του αεροπλάνου και των χειριστών, οι υποδομές που υπάρχουν και εάν σημειώνονται ελλείψεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η δοκιμαστική πτήση έγινε από τα Ιωάννινα στην Αμφιλοχία εκεί όπου υπάρχει το υδατοδρόμιο, δίπλα στην πόλη, στη μαρίνα, με πολλές προσεγγίσεις τον Αμβρακικό κόλπο. Όπως αναφέρει ο κ. Χαραλάμπους, πραγματοποιήθηκαν πολλές προσεγγίσεις στον Αμβρακικό κόλπο για την εξοικείωση των πιλότων και για να διαπιστώσουν, αν έχει αδυναμίες ή όχι τα υδατοδρόμιο, αν είναι έτοιμο να δεχτεί κόσμο, προσγειώσεις και απογειώσεις.

Η Hellenic Seaplanes, χρησιμοποιεί τα αμφίβια υδροπλάνα, γιατί όπως επισημαίνει ο Χαραλάμπους, στόχος είναι να αξιοποιηθεί ένα υβριδικό πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας παράλληλα και τα υδατοδρόμια και τα αεροδρόμια.

Το πλάνο της εταιρείας είναι, όταν ολοκληρωθούν και τα υδατοδρόμια στην Κέρκυρα, να πραγματοποιεί ημερήσια πτήση με αφετηρία τα Ιωάννινα και ενδιάμεσο σταθμό την Κέρκυρα , δρομολόγια προς Παξούς, Αμφιλοχία και τους υπόλοιπους προορισμούς του Ιονίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Epirus post