Εθνικά επικίνδυνοι; θα εκπαιδεύσουμε Ουκρανούς πιλότους για F16…

Ουκρανία και η Ελλάδα υπέγραψαν τη Διμερή Συμφωνία Ασφαλείας στις Βρυξέλλες την Πέμπτη (17/10/2024) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, σε ένα ακόμη κολοσσιαίο ιστορικό λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Με τη συμφωνία, που προβλέπει την αποστολή ακόμη περισσότερου στρατιωτικού εξοπλισμού για την «υποστήριξη της ουκρανικής άμυνας» καθιστά την Ελλάδα ξεκάθαρα χώρα εχθρική προς τη Ρωσία, η οποία ιστορικά και σε πολλές περιπτώσεις έχει σταθεί στο πλευρό του ελληνισμού.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η Ελλάδα, που έγινε το 21η χώρα του ΝΑΤΟ η οποία υπέγραψε τη συμφωνία, αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους για τα F-16.
Με τη συμφωνία αυτή η κυβέρνηση εμπλέκει την Ελλάδα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και στοχοποιεί τη χώρα, αφού η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει πως όποιος παρέχει εξοπλισμό και στρατιωτική στήριξη στο καθεστώς Zelensky θεωρείται νόμιμος στόχος. 
Επίσης η Ελλάδα με τη συμφωνία εκφράζει τη στήριξή της στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ενώ δεσμεύεται να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την «προσαγωγή του επιτιθέμενου κράτους στη δικαιοσύνη»,
Τα ουκρανικά ΜΜΕ θριαμβολογούν
 τονίζοντας ότι η συμφωνία, που υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 17 Οκτωβρίου 2024, προβλέπει εκτεταμένη συνεργασία σε διάφορους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.