Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς το Ιράν εξαπέλυσε από αέρος μαζική επίθεση κατά του Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διακινούνταν τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και τον στρατό.
Μάλιστα, η επίθεση ήταν μεγαλύτερη από εκείνη του Απριλίου, καθώς το Ιράν, σύμφωνα με την Jerusalem Post, χτύπησε με 181 πυραύλους, με τους πολίτες να σπεύδουν τάχιστα στα καταφύγια.Σειρήνες ήχησαν σε όλη την επικράτεια, με τους Ισραηλινούς εντέλει να κηρύττουν λήξη συναγερμού… μένοντας όμως σε επιφυλακή για νέο, δεύτερο πυραυλικό κύμα.
Εν αντιθέσει με την επίθεση που είχε γίνει τον Απρίλιο ως απάντηση στη δολοφονία από το Ισραήλ στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού της Συρίας, το Ιράν φαίνεται ότι γίνεται αποκλειστικά με βαλλιστικούς πυραύλους και όχι με drones και πυραύλους κρουζ. 
Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι ο χρόνος προετοιμασίας και προστασίας των σημείων που έχουν στοχοθετηθεί μειώνεται σε μόλις 12 λέπτα, καθώς τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζονται οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι για να φτάσουν από το Ιράν στο έδαφος του Ισραήλ.
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir δήλωσε ότι κινητοποίησε 13.000 ομάδες έκτακτης ανάγκης για να αναπτυχθούν αμέσως σε όλο την επικράτεια του Ισραήλ. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Magen David Adom, Eli Bin, ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε χτύπημα σε κτίριο στο βόρειο Tel Aviv. 
Η MDA ανέφερε ότι από τις πτώσεις των πυραύλων στο Tel Aviv τραυματίστηκαν τρία άτομα από θραύσματα.
Χτύπημα έπληξε επίσης ένα σπίτι στην Tel Sheva.
Πολλές άλλες πτώσεις καταγράφηκαν στο Tel Aviv, καθώς και σε Dimona, Nabatim, Hora, Hod Hasharon, Beer Sheva και Rishon Lezion.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού, η ιρανική πυραυλική επίθεση δεν προκάλεσε απώλειες ανθρωπίνων ζωών… πλην ενός Παλαιστινίου εργάτη στη Γάζα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, ιρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας, καθώς κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ.