“Η Ελληνική Λύση έχει καταγγείλει εδώ και χρόνια την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης.

Έχουμε στηλιτεύσει λεπτομερώς την καταστροφική διαχείριση, την αργοπορία στις παραγγελίες εφοδίων απαραίτητων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όπως το επιβραδυντικό υλικό, για την σκανδαλώδη διαχείριση των κονδυλίων τα οποία είτε δεν απορροφούνται είτε κατευθύνονται σε ύποπτες συμφωνίες. Εχουμε καταγγείλει την ύποπτη άρνηση της ΝΔ να νομοθετήσει άμεσα την ολοκληρωτική απαγόρευση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στις αναδασωτέες εκτάσεις.

Δυστυχώς κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν συντάχθηκε με τον διαχρονικό μας αγώνα για την προστασία της ελληνικής φύσης και των περιουσιών των Ελλήνων. Αντίθετα, με την ένοχη σιωπή τους, έδωσαν το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποτελειώσει το φυσικό κάλλος της Ελλάδας προς όφελος συμφερόντων.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ που κάποιοι ανακάλυψαν «κατόπιν των πυρκαγιών» απλώς επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης. Εάν είχαμε εισακουστεί έγκαιρα, χιλιάδες στρέμματα δάσους και αρκετές περιουσίες Ελλήνων που έγιναν παρανάλωμα του πυρός, μπορεί να είχαν σωθεί”, τονίζει σε ανακοίνωση το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.