Το αναδείξαμε και τις τελευταίες μέρες τώρα πλέον δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά

Σήμερα, 6 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου με 73 θεματα στην ημερήσια διαταξη, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε μεταξύ αλλων στα εξής:

Παροχή Υπηρεσιών για την Υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην Ωρίμανση Φακέλου Έργου για τη Δημιουργία Δικτύου Μονοπατιών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Ο Περιφερειάρχης εξήγησε την αναγκαιότητα παροχής υποστήριξης στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων με σκοπό την ολοκλήρωση της μελέτης για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στους Δήμους Κόνιτσας, Πωγωνίου, Ζαγορίου και Μετσόβου. Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. οπως ανέφερε, επιθυμεί να εντάξει το δίκτυο μονοπατιων,στο Ταμείο Ανάκαμψης και για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η οριστικοποίηση της μελέτης. Ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της μελέτης, ώστε να κατατεθεί και να προχωρήσει το έργο άμεσα.

Έγκριση Δαπάνης και Διάθεση Πίστωσης για τον Καθαρισμό των Παλαιών Ιαματικών Λουτρών στην Περιοχή Πυξαριάς Κόνιτσας από Θάμνους και Δέντρα
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις ενέργειες που έχουν γίνει, δήλωσε: “Συζητώ με τον Δήμο Κόνιτσας στα πλαίσια του προγράμματος “Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης” και από παλιά φωτογραφία είδα πως ήταν τα λουτρά στην Πυξαριά. Επισκέφθηκα το σημείο πολλές φορές και διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλές πηγές καθώς και δύο σπήλαια όπως μου ανέφερε ο κ. Χαριτάκης. Οι εργασίες προχωρούν, γίνεται εξαιρετική δουλειά. Για μένα πρέπει στο πλαίσιο της ΟΧΕ να γίνουν ξανά τα λουτρά Πυξαριάς. Θα είναι μια επανάσταση για την περιοχή και συνδυαστικά με τα ιαματικά λουτρά Αμάραντου και Καβασίλων μπορεί να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο κέντρο ιαματικού τουρισμού στα Βαλκάνια.”Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμο Κόνιτσας για το έργο ενώ εκανε γνωστό ότι έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και με τον Δήμο Πρέβεζας για την αναζητηση αλλου τροπου αξιοποίηση των λουτρών Χανόπουλου.
Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να εργάζεται δυναμικά για την ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού, αξιοποιώντας τις φυσικές της πηγές και προωθώντας έργα υποδομής που θα συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής.