Του Απόστολου Διαμαντή

(Ανανεωμένο) Η καταστροφή της Αττικής και της Αθήνας που συντελείται τα τελευταία χρόνια, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι τόσο μεγάλη, που η άμεση πτώση αυτής της ανίκανης, διαπλεκόμενης και πλήρως διεφθαρμένης κυβέρνησης συνιστά πλέον ζήτημα επιβίωσης των κατοίκων της πρωτεύουσας, αλλά και της χώρας.

Από τότε που ο λοιδορούμενος ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την κυβέρνηση στον Μητσοτάκη, καίγονται τα δάση της Αττικής συστηματικά κάθε χρόνο, έχουν καταστραφεί εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις και η πρωτεύουσα της χώρας κυριολεκτικά καταρρέει, υπό τα μάλλον αδιάφορα βλέμματα και των ίδιων των κατοίκων της.

Η κυβέρνηση, παντελώς ανίκανη, αλλά και διαπλεκόμενη με τα συμφέροντα οικονομικών ελίτ, σχεδόν παρατηρεί απλώς τις καταστροφές, με μόνη της επιδίωξη την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα ΜΜΕ και έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο κύμα προπαγάνδας, εμφανίζοντας τις καταστροφές ως φυσικό φαινόμενο.

Κατά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν καταστραφεί από δεκάδες πυρκαγιές η Εύβοια, που έχει πλέον παραδοθεί στις ανεμογεννήτριες, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Μαγνησία, το δάσος της Δαδιάς, η περιοχή της Αιγιαλείας, τώρα οι Σέρρες και το Ρέθυμνο και φυσικά η Αττική σχεδόν εξ ολοκλήρου, με πανάρχαια δάση από την εποχή του Ομήρου να γίνονται κυριολεκτικά στάχτη.

Μια κυβέρνηση με επικεφαλής έναν πρωθυπουργό που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ρύθμιση των χρηματοδοτικών ροών από την ΕΕ στους Έλληνες ολιγάρχες και έναν υπουργό προστασίας πρώην μπασκετμπολίστα, θα έπρεπε ήδη να έχει πέσει. Όχι μόνον δεν συνέβη αυτό, αλλά η κυβέρνηση αυτή, που τη στηρίζει ένας τεράστιος στρατός δημοσιογράφων-υπηρετών, κέρδισε κατά έναν περίεργο τρόπο και τις εκλογές με 41%!

Υπό τις συνθήκες αυτές που έχουν διαμορφωθεί, με τα συνεχόμενα πολιτικά σκάνδαλα να πνίγουν κυριολεκτικά την πολιτική ζωή -υποκλοπές, συγκαλύψεις εγκλημάτων, δολοφονίες, απευθείας αναθέσεις, εξευτελισμός της δικαιοσύνης και της προεδρίας της Δημοκρατίας, μίζες και παραχώρηση κρατικής κυριαρχίας- δεν χρειάζεται να σπαταλάμε άλλο χρόνο σε αναλύσεις. Πρώτιστο καθήκον των πολιτικών κομμάτων είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών, ώστε να απομακρυνθεί το συντομότερο από την εξουσία αυτή η ανάλγητη πολιτική ομάδα που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε κρανίου τόπο.

Το ποιος θα διαδεχθεί τον Μητσοτάκη δεν έχει πλέον καμία απολύτως σημασία. Ας είναι ο οποιοσδήποτε. Αλλά κάθε μέρα που περνάει, με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος.

Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει τώρα.

antinews