Η ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ  ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ

​Με απόφαση του Βουλευτηρίου του Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας του Νομού Ιωαννίνων Σπήλιος Τυροπάνης και Γεώργιος Καλλιντέρης παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, που οργανώθηκαν στη Βούρμπιανη Κόνιτσας κάτω από τις κορυφογραμμές του Γράμμου. Οι εκδηλώσεις έγιναν  σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους πεσόντες τόσο στη νικηφόρα μάχη του Εθνικού μας στρατού στο Γράμμο τον Αύγουστο του 1949 έναντι των ανταρτών του αποκαλούμενου “Δ.Σ.Ε.”, όσο και γενικότερα στον  αγώνα κατά τα έτη 1946-1949.

​ Το πρόγραμμα  ξεκίνησε την Κυριακή 1-9-2024 με Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό  Βούρμπιανη Κόνιτσας με παρόντα όπως πάντα τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.  Η διοργάνωση έγινε    από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.).Ακολούθησε μνημόσυνο για τους πεσόντες και κατόπιν στο μνημείο πεσόντων, στο προαύλιο της Εκκλησίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Με απούσα την Κυβέρνηση ακολούθησαν χαιρετισμοί και ο πανηγυρικός της ημέρας    που εκφωνήθηκε από τον Απτ/χο ε.α. κ. Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, πρόεδρο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.). Το πνεύμα όλων όσων πήραν το λόγο δεν είχε καμιά σχέση με εκείνο που κάποιοι επιμένουν να ονομάζουν “γιορτές μίσους”. Ακριβώς το αντίθετο, μίλησαν ακόμη και για κοινό εορτασμό αρκεί να υπάρξει μετάνοια και σεβασμός στην ιστορική αλήθεια.   Η τελετή έκλεισε με κατάθεση  στεφάνων από πολλούς φορείς και από τη ΝΙΚΗ και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη των αγωνιστών του 1946-1949 και ας ευχηθούμε κάποτε το επίσημο κράτος να αναγνωρίσει ξανά τη θυσία τους, βλέποντας κατάματα την ιστορική αλήθεια,  μακριά από μικροπολιτικές  σκοπιμότητες. 

www.ΝΙΚΗ.gr | info@NIKH.gr | facebook.com/NIKH-GREECE | Twitter.com/NIKHGREECE

Θεσσαλονίκη: 2310 232999 Μακένζι Κίνγκ 12, ΤΚ 546 22  |  Αθήνα: 210 3217890 Σταδίου 10, ΤΚ 105 64

​​​​​​​​σ.