Για να διακόσμηση το υπουργικό της γραφείο!

Η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη αγόρασε δύο πανάκριβα, χειροποίητα χαλιά τα οποία πληρώθηκαν από τα χρήματα των φορολογουμένων προκειμένου να διακοσμηθεί το υπουργικό γραφείο της εν όψει του χειμώνα.

Όπως προκύπτει από έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, η Όλγα Κεφαλογιάννη με απευθείας ανάθεση και μέσω δημοσίου χρήματος αγόρασε για λογαριασμό του υπουργικού της γραφείου δύο περσικά χαλιά από τη Δέσποινα Μοιραράκη έναντι 17.980 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Στο δημόσιο έγγραφο της αγοράς των δύο χαλιών έναντι 17.980 ευρώ υπάρχει αναλυτική περιγραφή του κάθε χαλιού και συγκεκριμένα:

1) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου με κεντρική ροζέτα και γωνίες. Διαστάσεις: 4,30Χ3,03=13,03 τμ².

2) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις: 3,60Χ2,77=9,97 τμ².

Το να δίνει από τον προϋπολογισμό του υπουργείου η Όλγα Κεφαλογιάννη 18.000 ευρώ σε τέτοιες δύσκολες εποχές είναι πρόκληση, καθώς είναι χρήματα των φορολογουμένων, οι οποίοι φορολογούμενοι περνούν πολύ δύσκολα στις ζωές τους.

pronews