Διότι δεν είναι δυνατόν ο κάθε ανθέλληνας αλυτρωτιστης σαθρών διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας να ..σουλατσάρει ανενόχλητος στην Ελληνική Επικρατεια την οποία επιβουλεύεται και να αναπτύσσει την προπαγάνδα τιυ..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άρνηση εισόδου συνάντησε στον Μεθοριακό Σταθμό του Μαυροματίου ο Arben Kondi, Αλβανός συγγραφές και δημοσιογράφος αλλά και ιδρυτικό στέλεχος του «Πατριωτικού Συνδέσμου Τσαμουριάς».

Η άρνηση εισόδου έγινε με πρόσχημα ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα σχετικά με το σκοπό και τους όρους διαμονής του.

Ο ίδιος έφτασε στα σύνορα την Κυριακή 1ηΣεπτεμβρίου με σκοπό προορισμό την περιοχή της Πάργας. Όμως  οι ελληνικές αρχές ενημερωμένες προφανώς για την δράση του δεν του επέτρεψαν την είσοδο γεγονός που έχει πυροδοτήσει στην γείτονα αντιδράσεις και καταγγελίες κυρίως από φορείς και οργανώσεις των Τσάμηδων.

Το Fondacioni Çamëria “Hasan Tahsini” από τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης, χαρακτηρίζει την απαγόρευση της εισόδου ως «σκάνδαλο» και διαμαρτύρεται και για τη στάση που κράτησαν οι Αλβανικές Αρχές.

Ο ίδιος φορές εκφράζει την διαμαρτυρία του και προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζοντας ότι εξακολουθούν να γίνονται διακρίσεις έναντι των Αλβανών πολιτών.

Ο Arben Kondi είναι από τους πρωτεργάτες των τσάμικων οργανώσεων με πλήθος δημοσιευμάτων για τις διεκδικήσεις τους, την επιστροφή τους και την επιστροφή των περιουσιών, θέματα βέβαια που δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα.

Έχει βιβλιοπωλεία με το όνομα  « Çamëria» στην  Αλβανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια.