Καλές και άγιες οι αρδεύσεις αλλά η σπατάλη πρέπει για φέτος να περιοριστεί και η «τσακιστινα» στο Πέραμα να κλείσει νωρίτερα κύριε Περιφερειαρχα,

διότι του χρονου μπορεί η λίμνη να μην είναι εις θεσιν να βοηθήσει τόσο.. διάγουμε δύσκολους καιρούς και οφείλουν και οι αγρότες του λεκανοπεδίου να προσαρμοστούν ποικιλοτρόπως διότι χωρίς λίμνη δεν υπάρχει ούτε κάμπος αλλά ούτε και τουρισμός..

Για τα υπόλοιπα θέματα της Π.Ε Ηπείρου ενημερώσαμε , αντιγράφουμε κι απ την ανάρτηση του Αλ.Καχριμανη κι επαναφέρουμε και το προχθεσινό μας δημοσίευμα – πρόταση που είχε διατυπωθεί χρόνια πριν και σήμερα είναι πιο επίκαιρο επο ποτε

Πολύ καθαρά τα νερα της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων , πιάνουν τόπο οι προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπειρου

 ΙΟΎΛ 20, 2024 

Ας θυμηθούμε τι γράφαμε και προχθες αν κσι οι σημερινές φωτο γύρω απ το Νησί είναι αψευδείς μάρτυρες της πολύ καλής καταστάσεως..

Νούφαρα παρά την…λιγονερια των ημερών στην Παμβώτιδα των Ιωαννίνων…Ο Καχριμανης …κάτι κατάφερε και μπορεί και τον ταμιευτήρα Λαψιστας…

 ΙΟΎΛ 14, 2024 

με την επιμονή του να πέφτουν νερα των πηγών μέσα εδώ και χρόνια αλλά και με την ορθή διαχείριση Μαυρογιωργου του θυριφραγματος διαφυγής νερών του Περάματος καθόλο τον Χειμώνα κι εδώ θα μας επιτρέψετε να μνημονεύσουμε εύλογα την επαυτου και δικη μας συνδρομή διότι εάν αφήναμε τον ΓΟΕΒ ασύδοτο θαμασταν κλαψτα Χαράλαμπε..Καλούμε τον Αλεκο μιας και οι άλλοι όλοι δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να ξαναδεί την παλιότερα απ τα ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ των Ιωαννίνων τότε διατυπωμένη πρόταση μας για δημιουργία ενός «υδραυλικού» ταμιευτήρα σε τμήμα της παλαιας ΛΑΨΙΣΤΗΣ ως ανασύσταση μερικώς του παλιού έλους , ο οποιος θα χρησιμεύει τον μεν Χειμώνα ως αποσυμπιεστης του κεντρικού λιμναιου συστηματος το δε καλοκαίρι ως ταμιευτήρας για άρδευση ώστε πολύτιμα νερα να μην χάνονται στον Καλαμα και να εξοικονομούμε στάθμη για το καλοκαίρι..

η σημερινή ανάρτηση Καχριμανη

Στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής μεταξύ άλλων εγκρίναμε αποφάσεις για μια σειρά παρεμβάσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

  • Για το νέο Διοικητήριο Πρέβεζας, μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη του αναδόχου, επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της σύμβασης κι ο προβλεπόμενος έλεγχός της, ώστε εντός του έτους να ξεκινήσουν οι εργασίες. Όπως ανέφερα, η Περιφέρεια Ηπείρου εκπόνησε τρεις μελέτες, οι οποίες εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ, μετά από χρονοβόρες διαδικασίες.
  • Δεκτές έγιναν από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών οι ενστάσεις της εταιρείας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.» κατά των αποφάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, με τις οποίες δεν είχαν εγκριθεί τα αιτήματα καταβολής πριμ έγκαιρης παράδοσης των έργων «Εργασίες οδού Σταύρου Νιάρχου» και «Μεταφορά Δικτύων ΔΕΥΑΙ». Λάβαμε την αποφάση συμμόρφωσης με τις αντίστοιχες του Υπουργείου, οι οποίες και θα διαβιβαστούν για τα περαιτέρω στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». Όπως ανέφερα, μετά την απόφαση του Υπουργείου, εάν το θέμα δεν ψηφιστεί από την Περιφερειακή Επιτροπή η Εταιρία θα προσφύγει δικαστικώς και αν δικαιωθεί θα πρέπει τα χρήματα να καταβληθούν από πόρους της Περιφέρειας.
  • Αποφασίστηκε επίσης η βελτίωση- εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Πεδιάδας- Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 569.408 ευρώ, έργο σημαντικό που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
  • Ειχα επίσης την ευκαιρία να ενημερωσω την Περιφερειακη Επιτροπή για το έργο του μεγάλου δακτυλιου το οποιο υλοποιει ο Δημος Ιωαννιτών. Εξήγησα ότι μέσω της Διαχειριστικής Αρχής, αναθέσαμε την εκπόνηση μελέτης σε εμπειρογνώμονα για να εξετάσουμε αν υπάρχει ρευστότητα ή ευπάθεια πρανών κι ανάλογα από το τι θα προκύψει θα εγκρίνουμε το τι πρέπει να γίνει. Εγω έχω μάθει να ακούω τους ειδικούς!
  • Για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει σε πολλές περιοχές κι αφορά στην έλλειψη νερού ύδρευσης, άρδευσης αλλά και στις κτηνοτροφικές μονάδες, από πλευράς κάνουμε ό,τι μπορούμε παρ’ότι αυτό είναι ζητημα των Δήμων. Μίλησα μάλιστα και με τον αρμόδιο Υπουργό και ζήτησα να μας δώσουν έκτακτη επιχορήγηση για να μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο.