ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΗΧΗΤΙΚΕΣ «ΕΚΡΗΞΕΙΣ» ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ

«Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ,Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ? “ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ” ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΘΕ 10-15 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΤΑ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ!!»Πολλές διαμαρτυριες έχουν φτάσει στην σελίδα μας για ενόχληση από την συνεχή λειτουργία κοντά στον κατσικα Ιωαννίνων ειδικών ηχητικών κανονιών που χρησιμοποιούνται από κάποιους αγρότες για τον εκφοβισμό και την δίωξη πουλιών από τις καλλιέργειες τους.

Τα συγκεκριμένο ηχητικό κανόνι είναι μεγάλης ισχύος με αποτέλεσμα να παράγει στιγμιαίο θόρυβο 120 ντεσιμπέλ. Διακινείται στην αγορά από εταιρίες γεωργικών εφοδίων χωρίς κανεις να γνωρίζει εάν απαιτείται συγκεκριμένη άδεια χρήσης και λειτουργίας η συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο αδειοδότησης τους πλην των αεροδρομίων Σε ΦΕΚ του 2008 που ρυθμίζει την αγορά των πυροβόλων όπλων χαρακτηρίζεται ως άσφαιρα όπλα με φιαλίδιο. Κατά καιρούς έχουν γίνει καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές από πολίτες με χαρακτηριστική περίπτωση στην Ρόδο το 2011 που ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ησυχίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από μαρτυρίες που έχουμε κάποιοι που εργάζονται έχουν βρεθεί πολύ κοντά και ο θόρυβος είναι ισχυρός και για τους ανθρωπους ενώ ενδεχεται να δημιουργούν πρόβλημα και στην πανίδα της περιοχής.

Η ενόχληση ειδικά τις νυχτερινές ώρες δεν είναι μόνο στους κατοίκους τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους, αλλά και στα σκυλιά που αντιδρούν με γάβγισμα. Και αν τα πρωινά διώχνουν τα πουλιά τις βραδινές ώρες ποιος ο σκοπός τους; ΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ??? ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!