Καταχρηστική αντικατάσταση των μελών της Αντιπολίτευσης στη Δημοτική Επιτροπή του ΔήμουΔωδώνης  

Με μεγάλη λύπη και ανησυχία, ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Δωδώνης και ευρύτερα του νομού Ιωαννίνων για μια σοβαρή εξέλιξη, που θίγει τις αρχές της Δημοκρατίας και της Διαφάνειας στη λειτουργία της τοπικής μας αυτοδιοίκησης. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωδώνης, αγνοώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις νόμιμες ενστάσεις μας, αποφάσισε μονομερώς χωρίς την συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, να αντικαταστήσει τα δύο μέλη της μειοψηφίας στη Δημοτική Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένου του επί κεφαλήςτης Παράταξής μας, με την αιτιολογία της δήθεν αδικαιολόγητης απουσίας μας σε πάνω από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις κατά την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2024.

Όμως η αποχή μας από τις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία θυμήθηκε μετά τέσσερις (4) μήνες η Δημοτική Αρχή, δεν ήταν αδικαιολόγητη. Αντιθέτως, ήταν μέρος μιας συνειδητής πολιτικής διαμαρτυρίας κατά παράνομων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, τις οποίες καταγγείλαμε με αλλεπάλληλες επιστολές και παραστάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και τις Προϊστάμενες Αρχές ως επίσης με Δελτία Τύπου και δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ της περιοχής μας. 

Οι καταγγελίες μας έχουν δικαιωθείεπιβεβαιώνοντας την ορθότητα της στάσης μας και την ανάγκη για διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Δήμου και από τις 22 Απριλίου έχουμε επανέλθει στις συνεδριάσεις και ασκούμε ανελλιπώς τα καθήκοντα τα οποία μας ανέθεσαν οι Πολίτες του Δήμου μας.

Η απόφαση λοιπόν της πλειοψηφίας για την αντικατάστασή μας είναι προδήλωςαβάσιμη, μη νόμιμη και καταχρηστική. Αποτελεί προσπάθεια φίμωσης της φωνής της μειοψηφίας και παραβίασης των αρχών της Δημοκρατικής λειτουργίας και του Δημοκρατικού ελέγχου. Δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την αδικία να περάσει χωρίς αντίδραση.

Έχουμε ήδη καταθέσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και θα προχωρήσουμε και σε κάθε άλλη αναγκαία ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε αυταρχικές, ισχνές, παροδικές πλειοψηφίες να παραβιάζουν και να ασχημονούν πάνω στις αρχές της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Δικαιοσύνης.

Ο επικεφαλής της ΔημοτικήςΠαράταξης

Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας

Ιωάννης Καραμπίνας