Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, με θέμα την κύρωση δύο αμυντικών συμφωνιών με την Σαουδική Αραβία.

«Η ΝΔ κατέστρεψε την αμυντική μας ομπρέλα με την αποστολή των Patriot στην Σαουδική Αραβία», υποστήριξε και προσέθεσε: «Από πού έφυγαν οι Patriot; Από την Βόρεια Ελλάδα. Το κενό που δημιουργήθηκε στην αντιπυραυλική μας ομπρέλα δεν το καλύψατε. Σήμερα κυρώνονται δύο συμφωνίες με την Σαουδική Αραβία, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ότι η Ελλάδα παραιτείται για κάθε ζημιά στους Patriot, καθώς και για τον τραυματισμό ή τον θάνατο ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού στην Σαουδική Αραβία, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων, θα πρέπει να τρέχουν μόνοι τους σε δικαστήρια της Σαουδικής Αραβίας για να βρουν το δίκιο τους. Η ετεροδικία που είναι»;

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ισχυρίστηκε: «Αποψιλώσατε από οπλικά συστήματα το Αιγαίο. Ο πρωθυπουργός ψευδόταν εδώ, στη Βουλή, λέγοντας πως τα οπλικά συστήματα θα αντικατασταθούν. Δεν αντικαταστάθηκε τίποτα. Απογυμνώσατε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ανοίξατε κερκόπορτα, όπως έκανε ο Ιωαννίδης στην Κύπρο. Δυστυχώς, όμως, φτιάξατε ένα πολιτικό σύστημα σάπιο, αδρανές, ασπόνδυλο. Που δεν δηλώνει τα χρήματα που έχει. Κανείς πολιτικός αρχηγός δεν έχει δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Πως να μην σκέφτεται ο πολίτης ότι στη Βουλή υπάρχουν μόνο κλέφτες και ασπόνδυλα; Φτιάξατε ένα πολιτικό σύστημα, που οι βουλευτές μπαίνουν στο κοινοβούλιο φτωχοί και βγαίνουν πλούσιοι. Πώς γίνεται το 2019 και το 2020 να έχεις 2 σπίτια και το 2024 να έχεις 22 σπίτια;».

Όσον αφορά στη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Ν.Δ, ο Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε: «Γνώριζα ότι οι Κρητικοί είναι λεβέντες και είναι λεβέντες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι οι οποίοι είναι τραμπούκοι και αναφέρομαι στον κ. Αυγενάκη. Η ουσία δεν είναι ότι τον διέγραψε η ΝΔ. Κάτι δεν πάει καλά μ αυτό το κόμμα. Υπουργοί ή αυτοί που θήτευσαν υπουργοί κρατούν ένας τον άλλον. Το λέω γιατί περιέργως ο κ. Αυγενάκης θέλει πολύ να έχει ασυλία. Όχι γι αυτό καθ αυτό το τραμπουκικό συμβάν που έγινε στο αεροδρόμιο εναντίον ενός υπαλλήλου που με τσαμπουκά ο κ. Αυγενάκης τραμπούκισε. Θέλει ασυλία για άλλο λόγο. Γι αυτό που είχαμε καταγγείλει εδώ για τα πλαστά ΑΦΜ, για τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και είναι σε επιτροπεία από την Ε.Ε. Για το σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή Αυγενάκη».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του στο βίντεο που ακολουθεί:

focusfm