Κυριαρχία Πούτιν στη Σύνοδο των BRICS

Στη σύνοδος κορυφής των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας αποδεικνύεται μια ακόμα ευκαιρία για τον Βλαντίμιρ Πούτιν να επιβεβαιώσει τον ηγετικό του ρόλο στη διεθνή σκηνή. Με την παρουσία σημαντικών παγκόσμιων ηγετών, η Ρωσία και ο πρόεδρός της προβάλλουν ως το κέντρο βαρύτητας για τα παγκόσμια ζητήματα, ενισχύοντας τη θέση τους ως αδιαμφισβήτητοι παράγοντες ισχύος.

Πούτιν και Μόντι: Επικοινωνία Χωρίς Λόγια

Η σχέση μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι δεν είναι απλώς στρατηγική, αλλά βαθιά προσωπική. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Πούτιν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα σε καταλάβαινα ακόμα και χωρίς μεταφραστή». Αυτή η φράση δεν είναι απλώς μια φιλοφρόνηση, αλλά αναδεικνύει τη γεωπολιτική ισχύ του Ρώσου ηγέτη, ο οποίος καταφέρνει να διατηρεί στενές και ουσιαστικές σχέσεις με τους πιο σημαντικούς παγκόσμιους παράγοντες.

Αυτή η κίνηση από τον Πούτιν δείχνει ότι η Ρωσία, υπό την ηγεσία του, συνεχίζει να εδραιώνει την επιρροή της σε όλους τους στρατηγικούς τομείς και δεν χρειάζεται καν τη διπλωματική γλώσσα για να το κάνει. Ο Πούτιν είναι ικανός να διαμορφώνει και να κατευθύνει τις σχέσεις του με ηγέτες όπως ο Μόντι με απλή και αμεσότητα,
χαρακτηριστικά ενός παγκόσμιου ηγέτη που δεν αμφισβητείται.

Ενίσχυση των Διμερών Σχέσεων με την Ινδία
Η επίσκεψη του Μόντι στη σύνοδο BRICS και η προσωπική του πεποίθηση ότι αυτή θα ενισχύσει τη «στρατηγική εταιρική σχέση» μεταξύ Νέου Δελχί και Μόσχας αποδεικνύει ότι η Ρωσία, υπό τον Πούτιν, παραμένει η κεντρική δύναμη με την οποία όλες οι μεγάλες αναδυόμενες χώρες επιδιώκουν συνεργασία. Ο Πούτιν διασφαλίζει ότι η Ρωσία παραμένει βασικός παίκτης στις διεθνείς σχέσεις, ανεξάρτητα από εξωτερικές πιέσεις.

Στο Καζάν, όπου η ρωσική σημαία κυματίζει υπερήφανη, ηγέτες από όλο τον κόσμο προσέρχονται για να συναντηθούν με τον Ρώσο «Τσάρο». Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, φτάνει στη Ρωσία για να σφίξει το χέρι του Πούτιν, ενισχύοντας την εικόνα της Ρωσίας ως απόλυτου παράγοντα σταθερότητας και ισχύος στην ευρασιατική ήπειρο.

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Abiy Ahmed, και ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόσα, φτάνουν επίσης για να δείξουν την αφοσίωσή τους στον BRICS, έναν θεσμό όπου ο Πούτιν είναι ο απόλυτος ρυθμιστής. Η Ρωσία δείχνει ότι δεν περιορίζεται στα στενά όρια της Ευρώπης ή της Ασίας, αλλά η επιρροή της εκτείνεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής.

Ο Πούτιν ως ο Παγκόσμιος Τσάρος

Η σύνοδος κορυφής στο Καζάν αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι απλώς ένας περιφερειακός ηγέτης, αλλά ο παγκόσμιος Τσάρος που κατευθύνει τις παγκόσμιες υποθέσεις με τη σιδερένια πυγμή του. Υπό την ηγεσία του, η Ρωσία έχει γίνει το κέντρο των μεγάλων διεθνών αποφάσεων, με τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου να τον αναγνωρίζουν ως τον απόλυτο παίκτη στη σκακιέρα της παγκόσμιας πολιτικής.