Λαμπάδιασε όλη η Αθήνα χθες σε αλλεπάλληλες στοχευμένες – όπως όλα δείχνουν – ενέργειες εμπρησμού με τον πολίτη να είναι πια αβοήθητος αφού δημόσια τάξη δεν υπάρχει. Πως να υπάρχει όταν ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Μιχαλάκης Χρυσοχοΐδης επέλεξε – πόσο τυχαίο – να μεταβεί Αύγουστο μήνα στη Μύκονο και να κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού εν μέσω φρέσκου ψαριού και μπάνιου στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Φωτιά στους Αγίους Αναργύρους: Κάηκαν τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα

Ειδικότερα, μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε μάντρα αυτοκινήτων επί της λεωφόρου Δημοκρατίας, στους Αγίους Αναργύρους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική, καήκαν ολοσχερώς τουλάχιστον 10 οχήματα. Η φωτιά φαίνεται ότι ήταν στοχευμένη με την Πυροσβεστική να διενεργεί προανάκριση. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν τα οχήματα ήταν παρκαρισμένα ή αν πρόκειται για εγκαταλελειμμένα ΙΧ στη μάντρα. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Εικόνες καταστροφής στη Μαρίνα Ζέας: Οι φλόγες έλιωσαν τα πολυτελή σκάφη

Σχεδόν ταυτόχρονα είχαμε και τη μεγάλη φωτιά στη Μαρίνα Ζέας. Τρία σκάφη βυθίστηκαν μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε ένα εξ΄αυτών και γρήγορα επεκτάθηκε και στα άλλα δύο. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και ένα ακόμη σκάφος. Ο χώρος στο λιμάνι αποκλείστηκε για αρκετές ώρες ενώ το Λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε αρχικά από τουριστικό πλοίο.

Οι καπνοί ήταν τόσο έντονοι που δέκα άτομα τα οποία έκαναν βόλτα στην προβλήτα εγκλωβίστηκαν και κάλεσαν για βοήθεια. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού τους παρέλαβε και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο της Μαρίνας. Στην κατάσβεση συμμετείχαν εννέα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και ένα πλωτό πυροσβεστικό όχημα.

Ισχυρή έκρηξη σε ψητοπωλείο στη Μεταμόρφωση – Βρέθηκαν γκαζάκια

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., άγνωστοι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια στην είσοδο του καταστήματος, στην οδό Γ. Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές από την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 03:45.

Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Η πυροσβεστική επενέβη άμεσα για την κατάσβεση, ενώ δύο γκαζάκια βρέθηκαν μέσα στο κατάστημα.

Μέσα σε όλο αυτό το παρανάλωμα, ο Μιχαλάκης κάνει δηλώσεις από τη Μύκονο. Άντε και καλό clubbing.