Βασιλείς και μεγιστάνες με τα σούπερ γιότ τους βρίσκονται στον κόλπο του Αργοστολίου. Δυο μεγάλες θαλαμηγοί βρίσκονται αρόδου στον κόλπο του Αργοστολίου έχοντας θέα τη πόλη.

Πρόκειται κυριολεκτικά για πλωτά παλάτια .

Η 80μετρη TUEQ ανήκει στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας , ενώ η Symphony ανήκει στον ιδιοκτήτη της Luis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Ποιος είναι ο mr.Vuitton

Ο Μπερνάρ Ζόε Ετιέν Αρνό,  γεννημένος 5 Μαρτίου του 1949 είναι Γάλλος επιχειρησιακός μεγιστάνας, επενδυτής και συλλέκτης έργων τέχνης, ενώ  είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών  πολυτελείας στον κόσμο.

  • Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Αμερικανικό επιχειρησιακό περιοδικό Forbes

Γιος μεγιστάνα στον κλάδο των κατασκευών, ο Αρνό ανέλαβε την οικογενειακή εταιρεία στη δεκαετία του 1970, αφότου σπούδασε μηχανικός. Γρήγορα στράφηκε στα ακίνητα, προτού καταπιαστεί με την κλωστοϋφαντουργία και το λιανεμπόριο.

Έχοντας ήδη διανύσει μία επιτυχημένη πορεία, το 1985 αποφάσισε να χτίσει τον κολοσσό LVMH, αγοράζοντας τον εμβληματικό οίκο Christian Dior από τους χρεοκοπημένους ιδιοκτήτες του, έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

Τις επόμενες σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ο Αρνό επέκτεινε την αυτοκρατορία του, αρχικά βοηθώντας στη συγχώνευση της Louis Vuitton με την εταιρεία αλκοολούχων ποτών Moët Hennessy και αναλαμβάνοντας το πλειοψηφικό πακέτο στην προκύπτουσα εταιρεία, που ονομάστηκε LVMH, και έπειτα συνεχίζοντας να προσθέτει γνωστά brands στο χαρτοφυλάκιό της.

Σήμερα ο κολοσσός στον χώρο της ομορφιάς κατέχει πλέον περισσότερες από 75 πολυτελείς μάρκες. Ο Αρνό ελέγχει περίπου το ήμισυ της LVMH, η αξία της οποίας αποτιμάται σε περίπου 390 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ποιός ειναι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

Ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ είναι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας. Η αξιοσημείωτη πορεία του στην ηγεσία περιλαμβάνει τη θητεία του ως πρίγκιπα διαδόχου και υπουργού Άμυνας. Ο βασιλιάς Σαλμάν έχει τη διάκριση να είναι ο 25ος γιος του βασιλιά Αμπντουλαζίζ και είναι μέλος των επτά Sudair. Η περιουσίου του υπολογίζεται στα 18 δισ δολάρια ΗΠΑ

Γεννημένος το έτος 1935, ο βασιλιάς Σαλμάν πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο βασιλικό παλάτι Murabba στην πόλη του Ριάντ. Αυτό το εκτεταμένο συγκρότημα παλατιών κατασκευάστηκε υπό την καθοδήγηση του βασιλιά Αμπντουλαζίζ.

Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

Το 2015 σηματοδότησε μια κομβική στιγμή στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας, καθώς ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ ανέβηκε στο θρόνο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της βασιλείας μετά το θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του, βασιλιά Αμπντουλάχ.

  • Υπό τη βασιλεία του, ο βασιλιάς Σαλμάν, μαζί με την οικογένειά του, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον όμιλο Saudi Research and Marketing Group, ο οποίος επιβλέπει την έκδοση αξιόλογων ημερήσιων εφημερίδων όπως οι Arab News και Asharq Al-Awsat.

Σε ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για την οικογένεια Αλ Σαούντ, το 1985, ο δεύτερος γιος του βασιλιά Σαλμάν, πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Σαλμάν, πέτυχε τη διάκριση να γίνει το πρώτο άτομο βασιλικής καταγωγής, ο πρώτος Άραβας και ο πρώτος μουσουλμάνος που ταξίδεψε στο διάστημα, καθώς ξεκίνησε μια ιστορική αποστολή με το διαστημικό λεωφορείο Discovery.

Σήμερα, ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ κυβερνά ως βασιλιάς και πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας και φέρει τον τίτλο του «Κουστωδού των δύο ιερών τζαμιών».

https://youtube.com/watch?v=xjyD_a0OVR8%3Ffeature%3Doembed