Τα έργα στην Ήπειρο

Στην Ήπειρο ο βασικός κορμός των έργων εκτελείται από την Περιφέρεια Ηπείρου ενώ έχουν σημαντικές παρεμβάσεις, κυρίως ύδρευσης και αναπλάσεις και ορισμένοι Δήμοι.

Από το Ταμείο Ανάκαμψης εκτελούνται έργα οδικής ασφάλειας με συνολικό προϋπολογισμό τα 24 εκατομμύρια.

Πρόκειται για τα ακόλουθα:

-Κόμβος Λούτσας με 2,3 εκατομμύρια ο οποίος ήδη ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία.

-Κόμβος Λαψίστας με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων

-Δρόμος Πηγάδια- Γέφυρα Πλάκας. Το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 23,4 εκατομμύρια. Από αυτά τα εννέα εκατομμύρια προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

-Κόμβος Επισκοπικού, στην Εθνική Ιωαννίνων- Άρτας με προυπολογισμό 6,8 εκατομμύρια.

-Κόμβος Βαλανιδοράχης με προϋπολογισμό 3,4 εκατομμύρια.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εντάξει επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης τα αποχετευτικά της Αρίστης και του Μικρού Παπίγκου με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια.

Το Υπουργείο Πολιτισμού από την πλευρά του σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου έχει προχωρήσει στη δημοπράτηση και την εκτέλεση των έργων αναστήλωσης στο Τζαμί Καλούτσιανης με δύο εκατομμύρια ευρώ, το Κάστρο της Κιάφας με 1,8 εκατομμύρια και τα έργα στο Ιμαρέτ Άρτας με 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος από το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτείται ο ποδηλατόδρομος της Πρέβεζας –Ιόνια Διαδρομή- με 3,6 εκατομμύρια. Για τον συγκεκριμένο ποδηλατόδρομο θα χρησιμοποιηθεί και η πεζογέφυρα που κατασκευάζεται στην Αμμουδιά.

Ένα από τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτεί το Ταμείο με δικαιούχο τον Δήμο Ιωαννιτών είναι η ανάπλαση στο Πάρκο Πυρσινέλλα. Το έργο έχει προϋπολογισμό εννέα εκατομμυρίων ευρώ.