καθώς και τα προβλήματα της που αφορούν κυρίως την αφαιμαξη των νερών της κάθε καλοκαίρι καθώς και την μετατροπή της από χρόνια σε μια..δεξαμενή αποστερημένη απ τους βάλτους της περιμετρικά που την είχαν επι αιώνες καταστήσει έναν πολύτιμο υδροβιότοπο.. Ας βρουν αυτά στον Δήμο Ιωαννιτων κι ας αφήσουν τα φούμαρα..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο καινοτόμες πειραματικές λύσεις που εστιάζουν στην παραλίμνια περιοχή και την λίμνη Παμβώτιδα θα υλοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Οι λύσεις αυτές θα δρομολογηθούν μέσω του έργου “Climaborough Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities”, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon Europe.

Η πρώτη αφορά στην ανάπτυξη ενός δικτύου αισθητήρων για την καταγραφή δεδομένων σχετικών με την ποιότητα των υδάτων της λίμνης καθώς και την ποιότητα του αέρα στην παραλίμνια περιοχή.

Η δεύτερη λύση αφορά στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών, των επιχειρήσεων και των τοπικών φορέων τόσο στη συλλογή δεδομένων όσο και στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή συμπεριφοράς σε τομείς όπως η διαχείριση των απορριμμάτων ή οι μετακινήσεις στην πόλη.