Ταχουμε γράψει …100 φορές πως στην αρχική κατάσταση της Παμβώτιδας ούτε γήπεδο Περάματος-τώρα πλατεία , λιμάνι και πάρκινγκ – υπήρχε ούτε ΚΕΚΩΠ , ούτε Μάτσικας , ούτε σφαγεία.. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ 70 -80 χρόνια και τώρα..σκυλευτούν το πτώμα..Δείτε το σχετικό ΡΕΠΟΡΤΑΖ..

Ένας από τους πρώτους που προσφεύγουν στην Κτηματική Υπηρεσία για αλλαγή της οριοθέτησης της λίμνης είναι ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσω της ΔΗΑΝΕΤΑΙ. Η Δημοτική Επιχείρηση έχει ήδη υποβάλλει αίτημα προς την Κτηματική για την διαγραφή στην περιοχή της Κυρά- Φροσύνης του παλιού αιγιαλού καταθέτοντας συμβολαιογραφικό τίτλο.

Παράλληλα η διοίκηση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ αποφάσισε να προχωρήσει σε άσκηση αγωγής κατά του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να αναγνωριστεί η ιδιοκτησία της στην παρόχθια ζώνη.

Οι ενέργειες αυτές βασίζονται στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους αιγιαλούς και τις παραλίες και στην περίπτωση που οι ενέργειες του δήμου γίνουν αποδεκτές θα οδηγήσουν σε αλλαγή της οριοθέτησης στην περιοχή της Κυρά- Φροσύνης.

Μετά την οριοθέτηση της λίμνης, το 2015-2016 τμήμα του ακινήτου εμβαδού 885,25 τ.μ. μεταξύ της οδού Διον. Σκυλοσόφου και της όχθης της λίμνης έχει περάσει στην δικαιοδοσία της Κτηματικής δηλαδή του ελληνικού δημοσίου.

Αυτό στην πράξη κατήργησε το καθεστώς που ίσχυε από το 1917 και την κυριότητα του Δήμου.

Αποτέλεσμα ως ένα βαθμό των διαφωνιών αυτών ήταν οι πρόσφατες κατεδαφίσεις στην Κυρά- Φροσύνη.

Το αίτημα του Δήμου στην Κτηματική Υπηρεσία έχει ήδη υποβληθεί και θα είναι ένα από τα πρώτα που θα κριθούν στη βάση του νέου νόμου και του καθεστώτος που διαμορφώνει.