Προσλήψεις, έργα και μισθοδοσία εδώ και πολλά χρόνια είναι ..διάτρητα από πάσης απόψεως κατά 80%- τα γράφαμε τότε απ τα ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ ακόμη- και στο ίδιο…ποσοστο πάνω κάτω είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι και οι κατά καιρούς διοικησαντες μιλάμε απ την πρώτη εποχή του Φίλιου ως Δημάρχου ακόμη και μέχρι πρότινος..Καποιο έφαγαν παντεσπάνι – μέσα και παρά πολλοί εκ των εργαζομενων – εις βάρος του κοσμάκη και..διάφυγαν αλώβητοι.. Για να δούμε μήπως με τον σε εξέλιξη διαχειριστικό ελεγχο εχουνε τίποτε ..βραχιολάκια..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

μισθοδοσία των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΙ αποτελεί θέμα που έχει απασχολήσει όλες τις διοικήσεις κατά τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον και έχει οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες.

Φαίνεται πως η ίδια υπόθεση θα έχει και μέλλον..

Την ερχόμενη Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ συνεδριάζει με μοναδικά θέματα την έκθεση δημοσιονομικού ελέγχου που προφανώς έχει προηγηθεί στην επιχείρηση και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, χωρίς να είναι γνωστό αν αυτά συνδέονται ή όχι.

Κι αυτό καθώς στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης δεν έχουν κοινοποιηθεί ούτε η έκθεση του δημοσιονομικού ελέγχου αλλά ούτε και εισηγήσεις, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές βρέθηκαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ πριν από μερικούς μήνες και μεταξύ των άλλων έβαλαν στο μικροσκόπιο τις μισθοδοσίες των εργαζομένων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησαν ενδεικτικά στοιχεία έξι υπαλλήλων, διαφορετικών ειδικοτήτων ώστε να σχηματίσουν μία συνολική εικόνα.

Η διοίκηση της επιχείρησης έχει στα χέρια της την έκθεση των ελεγκτών και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες θα πρέπει να προχωρήσει σε καταλογισμούς πολλών χιλιάδων ευρώ, άνω των τριάντα και μέχρι εβδομήντα… Πηγές αναφέρουν η εφαρμογή θα πρέπει να είναι οριζόντια.

Μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε αυτή ενώ κρίσιμος παράγοντας θα είναι η θέση της διοίκησης, η οποία μέχρι στιγμής είναι άγνωστη.