Πολύ αποκαλυπτικό και πάλι το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 και απ’ ό,τι φαίνεται και ιδιαίτερα καλά πληροφορημένη η πολύ καλή εφημερίδα. Σε μία περίοδο που το σκάνδαλο της Siemens επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη θάβετε ολοένα και πιο βαθιά για ευνόητους λόγους, η καλή εφημερίδα μας πληροφορεί για ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο που επιτελέστηκε στο εφετείο το Μονάχου την περασμένη βδομάδα!

Κόντρα ακόμα και στην γερμανική νομοθεσία το Εφετείο του Μονάχου, καλυπτόμενο από την παραγραφή των αδικημάτων στην Πατρίδα μας και την προκλητική στάση του τότε Εισαγγελία Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, το όνομα του οποίου ακούγεται τις τελευταίες μέρες, μετά την εμπλοκή της κόρης του με την βίλα στον αιγιαλό της Γλυφάδας (πρόκειται για την σύζυγό του Δημάρχου Γλυφάδας),αποφάσισε ότι τελικά η Siemens δεΝ χρωστάει ούτε μισό ευρώ(!).

Πριν λίγους μήνες όμως, το ίδιο το δικαστήριο αρνείτο να λάβει απόφαση ζητώντας πραγματογνωμοσύνη και εκτίμηση της συνολικής ζημιάς που υπέστη ο ΟΤΕ από την προγραμματική συμφωνία του 1998! 

Θα πράξετε τα δέοντα κύριε Πρόεδρε του ΟΤΕ;

Μετά από αυτή την δυσμενή εξέλιξη για τον Οργανισμό Ο.Τ.Ε., έχουν στα χέρια τους δύο δυνατότητες, που θα μπορούσαν άμεσα να εξαντλήσουν! Να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και βέβαια να καταθέσουν Έφεση κατά της πρωτόδικης αυτής απόφασης με τα επιχειρήματα, όχι της παραγραφής αλλά της καταδίκης του Τάσου Μαντέλη, του Ηλία Γεωργίου και την παραδοχή του Θεόδωρου Τσουκάτου, κλπ. 

Θα πρέπει ο ΟΤΕ να εξαντλήσει άμεσα, όλα τα περιθώρια που του παρέχει ο νόμος! 

Και για την διεκδίκηση των 68 εκατομμυρίων στο Μόναχο και ασφαλώς και των 28 εκατομμυρίων για μια άλλη βρώμικη υπόθεση, αυτή του 1993, για την οποία ίσως ο μόνος εν ζωή, που κράτησε έντιμη στάση ήταν ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος και θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τα γραφόμενα! 

Για την ίδια υπόθεση και για τον άλλο εταίρο, την Ιντρακόμ, θα πρέπει έγκαιρα να αποφασίσει ο ΟΤΕ να βγάλει από το συρτάρι την αγωγή για τα 27 και πλέον εκατομμύρια!  

Απολογιστικά ο ΟΤΕ, διεκδικεί 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ! 

Ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Κώστας Νεμπής, δεν οφείλει να δώσει άμεσα εντολή στο νομικό τμήμα του Οργανισμού ,, ώστε να προβεί στις απαραίτητες και αυτονόητες ενέργειες πριν και αυτές πάνε για οριστική παραγραφή;;;;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr