Πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «η ακινησία και η αδράνεια στο Κυπριακό, η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησε δυστυχώς σε πιο ακραίες θέσεις την Τουρκία».

Μετά τον καταξιωμένο καθηγητή Ιωάννη Μάζη, σειρά πήρε ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής, νομικός, δημοσιογράφος και διδάκτωρ των διεθνών σχέσεων και των ευρωπαϊκών σπουδών, Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Ο έγκριτος αναλυτής μιλώντας στο κυπριακό Sigmalive εξαπέλυσε μύδρους κατά του κ.Γεραπετρίτη, ενώ μετέφερε και πληροφορίες από την κυπριακή Κυβέρνηση, που όπως είπε «δεν επιδέχονται αμφισβήτησης», ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ενόχληση στη Λευκωσία από τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ περί «έλλειψης πολιτικής γενναιότητας».

Μάλιστα, σχολίασε ότι μια τολμηρή κίνηση από πλευράς Νίκου Χριστοδουλίδη, θα ήταν να ζητήσει την άμεση παραίτηση του κ.Γεραπετρίτη για «προσβολή έναντι των Ελλήνων της Κύπρου και του ιδίου»!

«Πώς δέχεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να τον προσβάλλει δημόσια ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;» ρώτησε επίσης ο έμπειρος αναλυτής, ο οποίος έθεσε επί τάπητος τα σενάρια για την εξέλιξη του Κυπριακού, τα οποία μόνο ευοίωνα δεν είναι, με την μειοδοτική πολιτική των υποκλίσεων που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και το Μαξίμου.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιάννος Χαραλαμπίδης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε λάθος δρόμο και «αργά ή γρήγορα είτε θα συγκρουστεί με την Αθήνα, είτε θα υποταχθεί στην Αθήνα, η οποία υπό τις υφιστάμενες συνθήκες υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις, δίνει συγχωροχάρτι στην Άγκυρα»!

Κατά τον πολιτικό αναλυτή, η Αθήνα «στο τέλος θα φορτώσει στον Κύπριο Πρόεδρο το εξής: ή θα δεχτείς, θα του πει, τη λύση που σου λέμε, δηλαδή μια συγκαλυμμένη λύση των δύο κρατών, με τι θα εμπλουτιστεί όπως λέει ο κ.Γεραπετρίτης η νέα πρωτοβουλία; Ποια είναι τα νέα στοιχεία; Τα νέα στοιχεία θα είναι ο τετραγωνισμός του κύκλου, δηλαδή η συγκαλυμμένη ισότιμη κυριαρχία και τα δύο κράτη. Άρα θα πει στον Πρόεδρο, ή θα δεχτείς διχοτόμηση και θα την υπογράψεις, ή θα σε εγκαταλείψουμε πλήρως και πάλι θα πάει η Κύπρος σε διχοτόμηση».

Την ίδια στιγμή, γινόταν γνωστό ότι ο Κύπριος Πρόεδρος αποδεχόταν πρόταση του ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση (με Γκουτέρες και Τατάρ) στη Νέα Υόρκη στις 13 Αυγούστου…

FacebookTwitter Goo