«Βάζετε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας για έναν πόλεμο χιλιάδες χιλιόμετρα από εδώ».
Αμερικανοί πολιτικοί, πρώην και νυν αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι εκφράζουν πιο έντονα από ποτέ τους φόβους τους για τον πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία πετυχαίνει παρά το γεγονός ότι το καθεστώς στο Κίεβο λαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρώην βουλευτής των ΗΠΑ, Ron Paul.

«Το γεγονός είναι ότι η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο παρά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και τα καλύτερα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Κάθε νέα αποστολή ολοένα και πιο εξελιγμένων όπλων δεν παράγει νίκες στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία.

Παράγει μόνο περισσότερους νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες και περισσότερα κέρδη για τους κατασκευαστές όπλων», είπε ο Paul σε μια στήλη για το Ινστιτούτο Ron Paul για την Ειρήνη και την Ευημερία.

Ο κόσμος απέφυγε ελάχιστα την πυρηνική καταστροφή την περασμένη εβδομάδα, επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να αρνήθηκε το αίτημα της Ουκρανίας να χτυπήσει βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, είπε ο ίδιος.

Η «εμμονή» της κυβέρνησης των ΗΠΑ με την Ουκρανία θα «μας σκοτώσει όλους», πρόσθεσε ο Paul.

Είναι «τρέλα» να διακινδυνεύουμε το μέλλον των ΗΠΑ για πολέμους που δεν έχουν καμία σχέση με τη χώρα και δεν εξυπηρετούν κανένα εθνικό συμφέρον, είπε ο Πολ.

Η δήλωση ισχύει τόσο για τη σύγκρουση στην Ουκρανία όσο και για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, κατέληξε.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA