Αποτέλεσμα της κόντρας δύο αντίπαλων μαφιόζικων ομάδων φαίνεται πως είναι η άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο beach bar της περιοχής Χανιώτης στην Χαλκιδική. Μπορεί αφορμή για το αιματηρό περιστατικό να στάθηκε η καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας της παρέας των Βουλγάρων, φαίνεται όμως ότι πίσω από την «παρεξήγηση» υπάρχει έντονο παρασκήνιο που συνδέεται με τις αντιπαραθέσεις προσώπων συνδεδεμένων με τη βουλγαρική μαφία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του voria.gr, το κάδρο της έρευνας των αστυνομικών βρίσκεται ο 41χρονος Βούλγαρος που έφερε στο πασίγνωστο κατάστημα την παρέα του. Το παρελθόν του συγκεκριμένου άνδρα έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των ελληνικών διωκτικών αρχών και ήδη το πληροφοριακό υλικό από το μεσημέρι του Σαββάτου ανταλλασσόταν με τις βουλγαρικές αρχές. Ο συγκεκριμένος, ο οποίος συνελήφθη αλλά δεν τραυματίστηκε, φέρεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις στους κύκλους της μαφίας της γειτονικής χώρας.

Η «χρυσή επένδυση» του Βούλγαρου στην Χαλκιδική
Από την άλλη βρίσκεται ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος. Η επένδυση που έκανε με την αγορά του γνωστού beach bar της Χανιώτης, συζητήθηκε αρκετά στη γειτονική χώρα.

xtypimenos_782

Ο ίδιος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επενδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στην Ισπανία. Τα ποσά που κυκλοφορούσαν για την αγορά του beach bar της Χαλκιδικής ήταν πολύ μεγάλα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης. Όλοι μιλούσαν για «χρυσή επένδυση» από τον Βούλγαρο. Στο επεισόδιο που έγινε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής φαίνεται πάντως να ήταν ο στόχος. Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την παρέα των επτά ομοεθνών του.

Έτσι οι αρχές απομακρύνονται από το ενδεχόμενο η σύρραξη να έγινε μόνον επειδή η παραγγελία με το ψάρι που ζήτησε η παρέα των επτά καθυστέρησε αρκετά, την ώρα που το κατάστημα ήταν γεμάτο και το κέφι στο αποκορύφωμά του. Είναι αλήθεια πάντως ότι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν τον λόγο από τον σερβιτόρο και στη συνέχεια απευθύνθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη τον οποίο κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια.Ποιος είναι ο αρχηγός της ομάδας των Βουλγάρων γνωστός ως «Βέλγος»
Ο 55χρονος Αλοτζεϊλάτ Ελευθέριος, νόμιμος ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκιδική, ο οποίος διατηρεί και ένα εστιατόριο στη Σόφια που αποτελεί στέκι της βουλγαρικής ελίτ και πολιτικών, φέρεται να είναι φίλος με τον 55χρονο αρχηγό της ομάδας που προκάλεσε το αιματηρό επεισόδιο, γνωστό ως «ο Βέλγος».

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο «Βέλγος» είναι γνωστός εγκληματίας που θα έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί, καθώς εκκρεμούν κατηγορίες σε βάρος του στη Βουλγαρία.

Ψάχνουν στο κόσμο της νύχτας τους μπράβους του Βούλγαρου ιδιοκτήτη που έριξαν τους πυροβολισμούς
Η συμπλοκή πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν στο κατάστημα έσπευσαν οι ενισχύσεις που καλύπτουν την ασφάλεια του καταστήματος. Οι «security», όπως αναφέρονται σε βουλγαρικά δημοσιεύματα, κλήθηκαν τηλεφωνικά και σε ελάχιστα λεπτά πήγαν να απομακρύνουν βίαια από το κατάστημα την παρέα των επτά. Μάλιστα κατηγορούνται ότι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν όπλο, από τις σφαίρες του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά 40χρονος Βούλγαρος και ελαφρά στο χέρι ένας 32χρονος και οι δύο από την παρέα των επτά. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δεν τους πρόλαβαν, καθώς αφού προκλήθηκε ο πανικός φρόντισαν να φύγουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Έλληνες. Η ασφάλεια ήδη έχει στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια τους τέσσερις κάλυκες που βρέθηκαν στο beach bar και περισυνέλλεξε για να εξεταστεί εάν προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Η αστυνομία της Χαλκιδικής άμεσα προχώρησε σε συλλήψεις των πέντε Βουλγάρων που δεν τραυματίστηκαν 30, 39, 40, 41 και 45 χρόνων ενώ σήμερα Κυριακή συνελήφθησαν και οι τρεις τραυματίες, ο ιδιοκτήτης του beach bar και δύο θαμώνες που ενεπλάκησαν στο περιστατικό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.