Στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, ένας μασκοφόρος δρομέας, ο πρώτος στην ιστορία των Αγώνων, καθήλωσε τους θεατές με την επιδέξια μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας. Η ταυτότητα του αινιγματικού δρομέα, που μαγνήτισε τα βλέμματα εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο, παρέμεινε κρυφή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, ο δρομέας περιηγήθηκε στα εμβληματικά τοπόσημα του Παρισιού, εκτελώντας εντυπωσιακά ακροβατικά και πηδώντας από στέγη σε στέγη. Η μυστηριώδης παρουσία του πυροδότησε εικασίες για την ταυτότητά του, αφήνοντας τους θεατές να αναρωτιούνται ποιος κρυβόταν πίσω από τη μάσκα.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο μυστηριώδης μασκοφόρος δρομέας που καθήλωσε τους θεατές στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 ήταν ο Σιμόν Νογκέιρα, ένας διάσημος καλλιτέχνης παρκούρ γνωστός για τα τολμηρά του άλματα στις στέγες του Παρισιού.

image

Γεννημένος το 1992, ο Νογκέιρα έχει αποκτήσει φήμη μέσω των viral βίντεό του στο παρκούρ, τα οποία έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές παγκοσμίως. Έπειτα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση στις στέγες του Παρισιού κατά την Τελετή Έναρξης, ο Νογκέιρα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον θρύλο του γαλλικού ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος στη συνέχεια την παρέδωσε στον τενίστα Ράφα Ναδάλ.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Σιμόν Νογκέιρα δεν ήταν ο μόνος που υποδύθηκε τον μασκοφόρο δρομέα κατά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή παρκούρ Κλεμέν Ντουρμέ, συνολικά δώδεκα καλλιτέχνες εναλλάσσονταν στον ρόλο αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.