Ο βουλευτής της Νίκης Θεσσαλονίκης Ν.Παπαδόπουλος για την επιστολή διαμαρτυρίας Γ.Σμαραγδη

Σχετικά με την Επιστολή Διαμαρτυρίας του Σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή

Σχετικά με την Επιστολή Διαμαρτυρίας του Σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή προς την Επίκαιρη Ερώτηση (35/ 7-10-24) που είχα καταθέσει προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη μη χρηματοδότηση της κινηματογραφικής ταινίας Ιωάννης Καποδίστριας, έχω να δηλώσω τα εξής: 

Το Πανελλήνιο γνώριζε πως είχαν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επειδή η εν λόγω ταινία αναφέρεται στον μεγάλο Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και καθώς δεχθήκαμε σωρεία μηνυμάτων πολιτών προκειμένου να παρέμβουμε, καταθέσαμε τη σχετική ερώτηση. Απόρροια αυτής της πατριωτικής ενέργειάς μας ήταν η δια μαγείας εξεύρεση χρημάτων (όπως με ενημέρωσε τηλεφωνικά ο Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής), προφανώς, διότι το Υπουργείο Πολιτισμού κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης θα γινόταν Πανελληνίως ρεζίλι για το γεγονός ότι χρηματοδοτεί άλλες “πολιτιστικές” δραστηριότητες, όπως τα Αδέσποτα Κορμιά και το πρόσφατο Drag Show στο Ίδρυμα Κακογιάννη και όχι μια ταινία για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Σεβόμενος την επιθυμία του κ. Γιάννη Σμαραγδή προκειμένου να αποσύρω την Επίκαιρη Ερώτηση – παρότι δεν συμφωνούσα – το έπραξα άμεσα (10 -10 – 24). 

Κλείνοντας, και μη έχοντας καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, καταγγέλλω τις πολιτικές δολοπλοκίες του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας εναντίον ενός Βουλευτή του Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ που με την κατάθεση αυτής της Ερώτησης ήθελε να έρθει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ζωή  και το έργο του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.