Απίστευτη καταγγελία για τη συμπεριφορά του κράτους στους ανθρώπους που, για μια ακόμα φορά, μπήκαν μέσα στις φλόγες για να σώσουν τα δάση, τους συνανθρώπους τους, τα ζώα και ότι άλλο μπορούσαν να σώσουν.

«Αμέτρητες καταγγελίες πως από χθες το απόγευμα δεν τους έχει δοθεί ούτε ένα μπουκαλάκι νερό και αυτά που τους έδωσαν εχθές ήταν ζεστά που ούτε καν μπορούσαν να καταναλωθούν», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο Facebook της ομάδας «Εποχικοί Πυροσβέστες».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι υπευθύνοι του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος άφησαν για δύο μέρες χωρίς τροφή και πόσιμο νερό τους πυροσβέστες που έδιναν μάχη με τις φλόγες στην κόλαση της Ανατολικής Αττικής.

Γράφουν χαρακτηριστικά:

“Για δεύτερη ημέρα οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν αφήσει τους Πυροσβέστες χωρίς τροφή και πόσιμο νερό.

Αμέτρητες καταγγελίες πως από χθες το απόγευμα δεν τους έχει δοθεί ούτε ένα μπουκαλάκι νερό και αυτα που τους εδωσαν εχθες ηταν ζεστά που ούτε καν μποορουσαν να καταναλωθούν.
Είναι ντροπή για τον Κρατικό μηχανισμό να μαγειρεύουν κάτοικοι και να βγαίνουν με τα ποδήλατα τους να μοιράζουν τροφή στους Πυροσβέστες.
Εσάς που μας σκεφτήκατε, σας ευχαριστούμε από καρδιάς.” αναφέρει η ανάρτηση.

karditsastakra