Ο Νίκος Βασιλειάδης, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Μέλος ΔΕΠ πανεπιστημίου Μακεδονίας, αποκαθιστά την αλήθεια…  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Προς γνώσιν και αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων (σήμερα με την ιδρυτική ονομασία Εθνική Οργάνωση Μακεδονομάχων) επί εκατό και πλέον έτη στοχοθετεί στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προάσπιση των συμφερόντων του Μακεδονικού Ελληνισμού, πέραν πάσης προσωπικής επιδίωξης, υπήκοντας στους προγόνους μας, που έδωσαν το αίμα τους για να αναπνέει η Μακεδονία Μας Ελεύθερα και Ελληνικά.

Διό και μόλις πληροφορηθήκαμε την ίδρυση σωματίου με τον «ψευδώνυμο και παραπειστικό» τίτλο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» ασκήσαμε άμεσα τριτανακοπή, υποσχόμενοι να μη φεισθούμε οιουδήποτε κόστους και εξόδων (εξ ιδίων) άχρι της τελικής μας δικαίωσης.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΗΡΘΕ! Με την απόφαση 83/2024 το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας ακύρωσε τη λειτουργία του συλλόγου αυτού, που δολίως αποσκοπούσε στην ανακάλυψη ανύπαρκτης μακεδονικής μειονότητας και έγερση μειονοτικού ζητήματος, ως μη έδει.

Παράλληλα, εκδόθηκε και η 82/2024 απόφαση, που αφορά την έφεση της κας Εισαγγελέως κατά της απόφασης αναγνώρισης του περί ου ο λόγος σωματείου. Τούτου ένεκα, λόγω του επεκτατικού αποτελέσματος της απόφασης, σωματεία ή φορείς, που πρωτόδικα κατέθεσαν αρχικά τριτανακοπή σε αναρμόδιο δικαστήριο ή δεν κατέθεσαν έφεση ή δεν επέδωσαν την ασκηθείσα έφεση και δεν παραστάθηκαν κατά τη συζήτηση στις 06.03.2024 (αρνούμενοι ή αδυνατώντας να επωμιστούν το οικονομικό κόστος των ενδίκων μέσων) εμφαίνονται ως «δικαιωμένοι»!

Επιθυμούμε λοιπόν να καταστήσουμε απολύτως καταληπτό πως η όποια προσπάθεια για κομματική, πολιτική εκμετάλλευση ή προσωπική προβολή των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης συνιστά μία εκδήλωση ανοίκειας προσβολής ημών και των προγόνων μας και, εξυπηρετεί, εκούσια ή ακούσια, τις στοχεύσεις των φιλοσκοπιανών κύκλων, αν χρειαστεί δε, θα προασπίσουμε με τα αναγκαία νομικά μέσα την αποφυγή της φαλκίδευσης του Εθνικού μας Αγώνα. ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΥΓ: Να ευχαριστήσουμε την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (που μαζί με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ αποτελούν τις μόνες νησίδες αληθούς και εθνικής δημοσιογραφίας) που «σήκωσε ψηλά» το ευαίσθητο αυτό εθνικό θέμα, καθώς και την πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Κατερίνα Θάνου, για την πολύτιμη αρωγή και τον αγώνα της για την τελική δικαίωση.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Νίκος Βασιλειάδης –  Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Μέλος ΔΕΠ πανεπιστημίου Μακεδονίας 

(Διωκόμενος από τους εθνομηδενιστικούς – φιλοσκοπιανούς κύκλους εντός και εκτός πανεπιστημίου)

από egersi.gr