Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ…ξέρει κατά που πέφτει ο Γραμμος; Το σάιτ που…εργολαβικά ρωτάει, για το περιβάλλον ενδιαφέρεται η για την…ψυχική υγεία του ΚΚΕ;

Τα πράγματα περί την υπόθεση με την ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ -για λόγους που έχουμε επαρκώς αναλύσει αυτές τις μέρες- διάνοιξη του ήδη υπάρχοντος δρόμου στο Γραμμο, περνάει πλέον απ την πλευρά των επικριτών Καχριμσνη, στη…σφαίρα της παραψυχολογίας.. Ειδικά για ένα τοπικό σάιτ, μιλάμε για το Epirus post, που φαίνεται να νομίζει πως..βρήκε την ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του κατά Καχριμανη.. Κρίμα σταληθεια διότι από,τι θυμούμαστε το μακρινό πια 1994 η συνάδελφος που το κουμαντάρει ήταν της..πατριωτικής γραμμής στην γνωστή υπόθεση της Επισκοπής της ομαδος της ΜΑΒΗ, περισσότερα να μη λέμε προς το παρον.. Ζήτησε λοιπόν και την άποψη του ..παγκοσμίως ανύπαρκτου τέως φορεα λίμνης Ιωαννίνων ο οποιος πληρώνει καμπόσους υπαλλήλους για να…παρατηρούν με τα κυάλια που πληρώνει ο λαουτζίκος, τα πουλιά να πετούν , αντί να βγάλει μια λέξη έστω για την πτώση της λίμνης όταν εμείς τρέχουμε μόνοι μας από υπηρεσία σε υπηρεσία και στους εισαγγελείς για μα την προστατεύσουμε κι ο ίδιος ο Καχριμανης την εμπλουτίζει με νερα.. Είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι ούτε ξέρουν κατα που πέφτει το βουνό , πολύ δε περισσότερο τις ανάγκες των κτηνοτρόφων της περιοχης κι απλώς διαβάζουν τις διατάξεις κάποιων νόμων σένα χαρτι..ερήμην της πραγματικότητας..

Tzafnews.gr

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η απάντηση του ΟΦΥΠΕΚΑ

ΘΕΜΑ: Εργασίες οδοποιίας εντός της περιοχής του Δικτύου Natura 2000: «GR1320002 Κορυφές όρους Γράμμος».

Σχετ.: Το από 21-10-2024 ηλεκτρονικό σας μήνυμα (Α.Π. ΟΦΥΠΕΚΑ 31639/22-10-2024)

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού μηνύματός, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η εν λόγω δραστηριότητα χωροθετείται εντός περιοχής ευθύνης μας και συγκεκριμένα εντός της περιοχής το υ Δικτύου Natura 2000: «GR1320002 Κορυφές όρους Γράμμος».

Σύμφωνα με το Ν. 4685/2020 (ΦΕΚ 92Α’ /07-05-2020), όπως ισχύει, ο Οργανισμός Φυσικού

Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) γνωμοδοτεί για τη δέουσα εκτίμηση των επιπτώσεων κάθε έργου ή/και δραστηριότητας που εμπίπτει στις προστατευόμενες περιοχές ευθύνης του, τα οποία δύνανται να επηρεάσουν την ακεραιότητα της περιοχής και των προστατευτέων αντικείμενων. Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι για κάθε έργο ή δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα σε περιοχές του Οικολογικού Δικτύου Natura 2000 ανεξάρτητα αν αυτά εμπίπτουν σε διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης ή όχι, απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 5, περ. ιστ του Ν. 4685/2020 (Α 92) η γνώμη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Για την εν λόγω δραστηριότητα δεν έχει ζητηθεί η γνωμοδότηση του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.