Κάθε χρόνο, ο δήμος Σουλίου οργανώνει εκδηλώσεις μνήμης της θυσίας των Σουλιωτών, οι οποίοι πολέμησαν με γενναιότητα τους Τούρκους και συνέχισαν να το κάνουν ακόμη και αφού ο Αλή Πασάς κατάφερε να τους εκδιώξει από τον τόπο τους.


Φέτος, οι εκδηλώσεις αυτές ξεκίνησαν την Παρασκευή με έκθεση οικογενειακών κειμηλίων στην Οικεία Τζαβέλλα, Επιμνημόσυνη Δέηση και Λαμπαδηφορία, συνεχίστηκαν το Σάββατο με παραμυθιές και χορούς από τοπικά συγκροτήματα και έκλεισαν την Κυριακή 26 Μαϊου, με τη δράση να μεταφέρεται στον ιστορικό χώρο του Σουλίου. 

Εκεί, απαντώντας στην πρόκσληση του κυρίου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, απογόνου του γενναίου αγωνιστή του Καπετάν Λάμπρου Τζαβέλλα, παρευρέθηκε και ο Πρίγκιπας Παύλος, τιμώντας με την παρουσία του ένα τόσο σημαντικό για την πατρίδα μας γεγονός. 

Ο Πρίγκιπας Παύλος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναφέροντας: «Ήταν τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο Σούλ, προσκεκλημένος του κυρίου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, απογόνου του γενναίου αγωνιστή Καπετάν Λάμπρου Τζαβέλλα. Μόνο συγκίνηση μπορεί να νοιώσει κανείς σε αυτόν τον ιερό τόπο που είναι συνώνυμος με την ανδρεία και την αυτοθυσία με όραμα την ελευθερία!».