«Δοκιμάζονται μέτρα με στόχο να γίνουν κανόνας»

Σκοπός των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι είναι να ενταθεί ο έλεγχος και η επιτήρηση του πληθυσμού, γράφει το γερμανόφωνο Russia Today, επικαλούμενο ευρωπαϊκά ΜΜΕ! Σύμφωνα με εκτίμηση της αυστριακής πύλης ειδήσεων tkp, οι αθλητικοί αγώνες στο Παρίσι «επεκτείνουν την ψηφιακή φυλακή».

Αναφέρει το ρεπορτάζ:

Τα ολοκληρωμένα «έξυπνα» όργανα επιτήρησης και ειδικότερα τα ψηφιακά εμπόδια εισόδου στις κεντρικές συνοικίες του Παρισιού έκαναν την ζωή των πολιτών που ζούσαν εκεί βασανιστική.  

(…) Ένας Γάλλος μπλόγκερ περιέγραψε τους Αγώνες του Παρισιού ως τους «πιο κατασταλτικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία». Η καταστολή ήταν ισχυρότερη από την καταπίεση των ανθρώπων στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Οι Ρωμαίοι ηγεμόνες θα πρόσφεραν τουλάχιστον στον λαό ψωμί και ψυχαγωγία για να γλυκάνουν την κυριαρχία τους. Στην Γαλλία δεν υπάρχει ούτε ψωμί ούτε ψυχαγωγία για τους απλούς ανθρώπους, αντίθετα υπάρχει έκρηξη φτώχειας και δυσβάσταχτες τιμές εισόδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ. Θα έρθει κάποιος… «σωτήρας» να προσφέρει αυτά τα δύο, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι χλιαροί αντιδρώντες;).

Ο συγγραφέας του tkp παραθέτει αποσπάσματα από το γαλλικό ιστολόγιο:

“Στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι κυβερνήτες υποσχέθηκαν ψωμί και ψυχαγωγία για να κρατήσουν τον λαό ήσυχο. Προσφέρθηκαν μεγαλειώδεις γιορτές στον λαό για να ενσαρκώσουν την δύναμη και την γενναιοδωρία του αυτοκράτορα. Το 2024, δεν υπάρχει ψωμί και ψυχαγωγία για τον λαό, αλλά μόνο η αστυνομία, ενώ τα εισιτήρια για τους αγώνες είναι τόσο ακριβά που είναι απρόσιτα για τους περισσότερους! Επιπλέον, τα έξοδα μεταφοράς έχουν διπλασιαστεί και η πόλη όπου διεξάγεται ο αγώνας είναι ούτως ή άλλως αποκλεισμένη και η είσοδος απαγορεύεται».

Οι κεντρικές συνοικίες του Παρισιού είναι ασφαλισμένες με 44.000 φράχτες στους οποίους δεν επιτρέπεται να μπείτε χωρίς ειδικό κωδικό QR. Είναι σουρεαλιστικό αυτό που συμβαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα.

(…)

Ακόμη και στις συνοικίες της «γκρίζας ζώνης» μεταξύ της «Ολυμπιακής Πόλης» και των εξωτερικών συνοικιών του Παρισιού, τα εστιατόρια και τα μπαρ χάνουν πελατεία επειδή οι ντόπιοι δεν εμφανίζονται πλέον εκεί. Μέσα στην «απαγορευμένη πόλη», στα σύνορα με την προσβάσιμη πόλη, οι επισκέπτες κάθονται «σε βεράντες μπαρ που περιβάλλονται από φράχτες σαν σε κλουβί».

Ακόμη και η πρόσβαση σε ορισμένα νοσοκομεία εντός της ζώνης αποκλεισμού παρεμποδίζεται. Μικρά παριζιάνικα καταστήματα και έμποροι εντός της ζώνης αποκλεισμού διαμαρτυρήθηκαν για την κατάρρευση των επιχειρήσεων τους. Σχεδόν κανένας πηγαίνει για ψώνια σε μέρη της πόλης όπου πρέπει να ταυτοποιήσετε τον εαυτό σας σε ένοπλους αστυνομικούς χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR στα σημεία ελέγχου.

Η περίοδος COVID ήταν απλώς μια δοκιμασία για πρωτοφανή έλεγχο της κίνησης. Αυτή την στιγμή τα μέτρα εφαρμόζονται στο Παρίσι κατά την διάρκεια ενός αθλητικού γεγονότος πριν γίνουν τελικά ο κανόνας.

Το άρθρο tkp αναφέρει περαιτέρω:

“Η πανδημία του Covid ήταν ένα εργαστήριο για πειράματα με πρωτόγνωρα μέτρα ελέγχου της κίνησης. Τώρα η γαλλική κυβέρνηση εφαρμόζει τις ίδιες μεθόδους σε ένα απλό αθλητικό γεγονός. Αύριο αυτό θα είναι ο κανόνας.”

Για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του πληθυσμού, ο λεγόμενος «Ολυμπιακός Νόμος» ενέκρινε ειδικό δικαίωμα αυτόματης βιομετρικής βιντεοεπιτήρησης για τους αγώνες στο Παρίσι (θυμηθείτε ΕΔΩ το άρθρο του ΕΛ). (…) Ο νόμος επιτρέπει στις κάμερες να χρησιμοποιούν αλγόριθμους για τον εντοπισμό της «ανώμαλης συμπεριφοράς». Η δοκιμαστική φάση που εγκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιτρέπει αυτούς τους «αλγόριθμους ανάλυσης συμπεριφοράς» σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε σταθμούς μετρό, σε δημόσιους χώρους και επίσης σε ολυμπιακές τοποθεσίες εκτός Παρισιού μέχρι το τέλος Ιουνίου 2025. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων, αυτό προορίζεται να συνηθίσει τον πληθυσμό στην επιτήρηση γενικά.

Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο πληθυσμός βρέθηκε επίσης αντιμέτωπος με περαιτέρω υπερβολικά αστυνομικά μέτρα: Με την ευκαιρία της τελετής έναρξης την Παρασκευή, περίπου 60.000 αστυνομικοί και στρατιώτες απέκλεισαν το ένα τρίτο της γαλλικής πρωτεύουσας και έκλεισαν όλους τους σταθμούς του μετρό κοντά στον Σηκουάνα.

ΕΛ