ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

Η πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον κ. Μάθιου Κουμάρ σε μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αθηνών του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο πολυαναμενόμενος γάμος της πριγκίπισσας της Ελλάδας Θεοδώρας και του Αμερικανού δικηγόρου Μάθιου Κουμάρ (Matthew Kumar) τελέσθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024. Η γαμήλια τελετή έγινε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, κ. Δωρόθεου Β.

Τη στιγμή που οι νεόνυμφοι φιλήθηκαν στην είσοδο του ναού έγινε η αιτία για να τους επευφημήσουν τα πλήθη  του ελληνικού λαού που περίμεναν να δουν τους νεόνυμφους μετά το τέλος του μυστηρίου του γάμου τους.

Ο Μάθιου είχε θέσει στην αρραβωνιαστικιά του για πρώτη φορά την ερώτηση της τέλεσης του γάμου τους στην Ελλάδα το 2018, αλλά ο γάμος τους αναβλήθηκε δύο φορές, μία για την πανδημία του COVID-19 και τη δεύτερη μετά τον θάνατο του πατέρα της Θεοδώρας, βασιλέως Κωνσταντίνου Β΄ τον Ιανουάριο του 2023. Ωστόσο, η  απόφαση του ζευγαριού να παντρευτεί στην ελληνική πρωτεύουσα «αντανακλά την αγάπη τους για την Ελλάδα, τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν με τη χώρα και την επιθυμία τους να μοιραστούν την ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία και ταυτότητα με τους καλεσμένους τους».

Πολλοί υψηλοί καλεσμένοι όταν  έφτασαν στη Μητρόπολη ξεσήκωσαν τις ζητωκραυγές των παρευρισκόμενων Ελλήνων. Μερικοί από αυτούς ήταν και η  πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας.  Επίσης, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε δυνατά το όνομα της βασίλισσας Σοφίας όταν έφτασε στην εκκλησία συνοδευόμενη από τις κόρες της. Ο κόσμος χαιρέτησε θερμά την πριγκίπισσα Νίνα και τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο της Ελλάδος, οι οποίοι είχαν παντρευτεί στον ίδιο ναό το 2021.

Η πριγκίπισσα Αλεξία, μεγαλύτερη αδελφή της νύφης, έφτασε στον μητροπολιτικό ναό με κόκκινο φόρεμα μαζί με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες και τα τέσσερα παιδιά τους. Εν τω μεταξύ τα πέντε παιδιά του διαδόχου Παύλου και της πριγκίπισσας Μαρί-Σαντάλ έφτασαν χωριστά από τους γονείς τους. Η πριγκίπισσα Μαρία Ολυμπία μαζί με την κόρη της Αλεξίας, Αριέττα, ήταν παράνυμφοι στο γάμο.

Η μητέρα της νύφης, η βασίλισσα Άννα-Μαρία έφτασε στον ναό έχοντας στο πλευρό της τον γιό της  πρίγκιπα Νικόλαο. Η άφιξή τους προκάλεσε μεγάλη χαρά και χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους.

Η νύφη έφτασε στο τέλος συνοδευόμενη από τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον διάδοχο Παύλο, ο οποίος την παρέδωσε στον σύζυγό της. 

Είθε οι νεόνυμφοι  να είναι πάντοτε ευτυχισμένοι στην κοινή τους ζωή.

Πηγή ρεπορτάζ:

https://www.hellomagazine.com/brides/720647/princess-theodora-matthew-kumar-wedding-best-photos