O NIKOΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ “ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ”…

ΔΗΛΩΣΗ

Δυστυχώς, ενώ θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε σήμερα για την απόφαση διάλυσης του σωματείου των «ψευτομακεδόνων», κάποιοι, χωρίς αιδώ, αν και ζητήσαμε να μην υπάρξει οιαδήποτε εκμετάλλευση, προσπαθούν να καπηλευθούν τη δικαστική νίκη για να δρέψουν δάφνες που δεν τους ανήκουν. Προς αποκατάσταση λοιπόν της ιστορικής αληθείας σταχυολογούμε τα κάτωθι:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων (σήμερα με την ιδρυτική ονομασία Εθνική Οργάνωση Μακεδονομάχων) είναι ο μόνος φορέας που διεκδίκησε την ακύρωση του συλλόγου αυτού και δικαιώθηκε, πράττοντας αυτό που έπρεπε άχρι τέλους ( με την αυτοτελή παρουσία του και άσκηση αυτοτελών ενδίκων μέσων και ανάληψη της σχετικής δαπάνης στους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας) Με την απόφαση 83/2024 το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας ΔΙΚΑΙΩΣΕ το σωματείο μας και ακύρωσε τη λειτουργία του συλλόγου αυτού, που δολίως αποσκοπούσε στην ανακάλυψη ανύπαρκτης μακεδονικής μειονότητας και έγερση μειονοτικού ζητήματος.

Περαιτέρω, όσον αφορά την υπ’ αριθμόν 82/2024 απόφαση του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία κα διακινείται στο διαδίκτυο, σταχυολογούμε σημαντικές παρατηρήσεις:

1) Η περί ης ο λόγος απόφαση αφορά τέσσερις εφέσεις. Η πρώτη ασκήθηκε από το σωματείο “ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ”, το οποίο,  ως εμφαίνεται στην πρώτη σελίδα της απόφασης ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ (η δικαστής έκρινε όμως πως είναι ωσεί παρόν).

2) Η 2η έφεση είναι της εισαγγελέως Φλώρινας Στυλιανής Στόγια. Σε αυτήν άσκησαν ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ η Ένωση Αποστράτων (που την απέρριψε, σελ. 19 της απόφασης), 60 άτομα, ο Εμφιετζόγλου κλπ.

Ο Εμφιετζόγλου είναι ο μόνος που κατέθεσε αρχικά τριτανακοπή σε ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ δικαστήριο (Ειρηνοδικείο), βλ. σελ. 23 της απόφασης. Στη συνέχεια, στις 24/10/2023 κατέθεσε τριτανακοπή στο Μονομελές με δικάσιμο 21/03/2024. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΦΕΣΗ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΕΦΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ, ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΘΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΩΣ ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΝΙΚΗΣΕ!

3) Οι Γ’ και Δ΄ εφέσεις (“ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  – ΘΡΑΚΗΣ -Γ- ΚΑΙ “ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ” ) ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ (σελίδα 67 της απόφασης).

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Θα επισημάνουμε δια μίαν εισέτι φορά πως η εθνική αυτή υπόθεση δεν προσφέρεται για κομματική, πολιτική ή προσωπική εκμετάλλευση και η προσπάθεια καπήλευσής της συνιστά επονείδιστη πράξη. Σεβασμός τους προγόνους μας που έδωσαν το αίμα τους για να είναι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Δικηγόρος, Επικ. Καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών  στο Παν. Μακεδονίας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Για θέματα που αναρτούνται από το διαδίκτυο ή εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολόγιου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη εκ του νόμου. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών του

0