Ένας επιβάτης της Jetstar άνοιξε την πόρτα της εξόδου κινδύνου ενός αεροπλάνου αφού προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και στη συνέχεια περπάτησε κατά μήκος του φτερού προτού αναχαιτιστεί από το προσωπικό εδάφους.
Εκπρόσωπος της Jetstar είπε ότι το αεροπλάνο, το οποίο έφτασε στη Μελβούρνη από το Σίδνεϊ, ήταν σταθμευμένο εκείνη τη στιγμή.

«Ο επιβάτης βγήκε από την έξοδο κινδύνου και περπάτησε κατά μήκος του φτερού πριν κατέβει στο έδαφος μέσω του κινητήρα», είπε ο εκπρόσωπος.

Το Sky News ανέφερε ότι ο άνδρας περπατούσε προτού ανοίξει την έξοδο, με αεροσυνοδούς και επιβάτες να τον παροτρύνουν να καθίσει.

Ο επιβάτης συνελήφθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας (AFP) και οι υπόλοιποι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο λίγη ώρα αργότερα.

Εκπρόσωπος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι ο άνδρας αξιολογήθηκε από αξιωματικούς του ασθενοφόρου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο άνδρας συνελήφθη για υποτιθέμενη επιθετική συμπεριφορά και παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφάλειας των αεροσκαφών.

«Το Γαλλικό Πρακτορείο συνεχίζει να ερευνά αυτό το θέμα και είναι πιθανό να απαγγελθούν κατηγορίες σε μελλοντική ημερομηνία», ανέφεραν.

Ένας επιβάτης ανάρτησε στο X ότι ο επιβάτης έπεσε στην άσφαλτο μετά την έξοδό του από το αεροπλάνο.

«Το αεροδρόμιο της Μελβούρνης είναι περήφανο για την εξαιρετική ανταπόκριση του πληρώματος εδάφους, που σήμαινε ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για άλλους επιβάτες ή το προσωπικό του αεροδρομίου», είπε ο εκπρόσωπος.

EL.gr