Σκηνές…Δελφινάριου περιγράφουν οι «παθόντες» επιχειρηματίες με τους φερόμενους επίορκους κομματικούς της ΔΟΥ Χαλκίδας…

Σκηνές που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν μέρος θεατρικής επιθεώρησης εκτυλίχθηκαν μέσα στη ΔΟΥ Χαλκίδας, σύμφωνα με την κατάθεση ενός εκ των επιχειρηματιών που έπεσαν θύματα του κυκλώματος εφοριακών που «ξηλώθηκε» από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο επιχειρηματίας περιέγραψε το «θέατρο» που έπαιζαν η προϊσταμένη της ΔΟΥ μαζί με εφοριακό συνεργό της, προκειμένου να τον κάνουν να νιώσει «ευγνώμων» που είχε την…. ευκαιρία να «λαδώσει» για να του επιστραφεί ο φόρος που εκ του νόμου δικαιούνταν. Σύμφωνα με την κατάθεση, πριν την καταβολή του «φουσκωμένου φακέλου» υπήρξε διάλογος μεταξύ των δύο εφοριακών, από τον οποίο προέκυπτε το συμπέρασμα ότι η «διευκόλυνση» είναι εξαιρετικά δύσκολη και γίνεται κατ’ εξαίρεση, γιατί ο επιχειρηματίας είναι… καλός άνθρωπος.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, όπως είπε το θύμα, είναι ότι είχαν τη «διαστροφική» απαίτηση -μετά την καταβολή του «λαδώματος»- να εμφανιστεί στο γραφείο της προϊσταμένης και να την ευχαριστήσει. «Πες ευχαριστώ στην διευθύντρια», του είπε η υπάλληλος της ΔΟΥ, αφού πρώτα τον οδήγησε ενώπιον της. Πρόκειται για επιχειρηματία με εταιρία με έδρα τη Ριτσώνα, ο οποίος έδωσε δύο φορές από 5.000 ευρώ για να δει στον λογαριασμό του την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν.

Όπως του εξήγησε εμπλεκόμενη εφοριακός, «το κράτος δεν έχει χρήματα» και έτσι οι καταβολές των επιστροφών καθυστερούν. Υπήρχε όμως και άλλος «δρόμος». Επίσης, του τόνισε η ίδια υπάλληλος ότι δεν πρέπει να μιλήσει πουθενά: «Πρόσεξε γιατί αυτοί δεν παίζουν».

από makeleio