άλλωστε έχει το …κατάλληλο προφιλ που φιλοτέχνησε τα τελευταία χρόνια ο Μητσοτάκης με στήριξη αποφάσεων …αριστεροδικαιωματισμου όπως ο γάμος ομοφυλοφιλων..

Δείτε το σχετικό από τοπική των Ιωαννίνων ιστοσελιδα

To πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα παίζει όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες, στη συζήτηση για την ονοματολογία περί την Προεδρία της Δημοκρατίας – εδώένα τελευταίο δημοσίευμα από μέσα που απηχεί καλά ενημερωμένες πηγές της ΝΔ.

Με δεδομένο ότι προς τα τέλη του χρόνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να έχει λύσει το θέμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είναι λογικό να έχουν ξεκινήσει σιγά, σιγά οι συζητήσεις και τα σενάρια. Κατά τα σενάρια αυτά, αν δεν παίζουν απλά και μόνο το παιχνίδι κάποιον και αν όντως απηχούν μια πραγματική συζήτηση που αφορά τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν θα ευτυχήσει να ανανεωθεί η θητεία της για μια δεύτερη πενταετία, όπως έχει το δικαίωμα και όπως έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια με τους περισσότερους προέδρους της δημοκρατίας.

Επειδή ωστόσο στην παρούσα φάση, είναι ανάγκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονώσει το παραδοσιακό “δεξιό” ακροατήριο της ΝΔ και επειδή η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας – παρ’ ότι δεν προκάλεσε ποτέ, δεν έκανε το μεγάλο λάθος και κανείς δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι ήταν μια κακή επιλογή… για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας – κακά τα ψέματα, δεν ενθουσιάζει το κοινό της ΝΔ, με τον πληγωμένο σήμερα εγωισμό, θα ήθελε κατά πάσα βεβαιότητα να δει στη θέση της να έρχεται ένας πολιτικός από τα σπλάχνα της ΝΔ.

Και τέτοιος είναι ο Κώστας Τασούλας. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν στη θέση του Γιαννιώτη βουλευτή, ο Κ. Μητσοτάκης έχει και μια καλή εναλλακτική για την προεδρία της βουλής, όπου χρειάζεται έναν έμπειρο κοινοβουλευτικό, με τις γνώσεις και την επάρκεια του Κ. Τασούλα, ώστε να τον αντικαταστήσει.

Στην περίπτωση πάντως που το λίγο πιθανό κατ’ εμέ, σενάριο της υποψηφιότητας Τασούλα για την προεδρία της δημοκρατίας επιβεβαιωθεί, αυτό θα σημάνει καραμπόλες για τη βουλευτική έδρα των Ιωαννίνων που θα εγκαταλείψει ο Κ. Τασούλας και πρώτος επιλαχών είναι ο Γιώργος Αμυράς. Δεύτερος επιλαχών είναι ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Π. Μπ.