αυτές που λησμονούν όλοι οι επαΐοντες του πρωθυπουργου προεξάρχοντος ..

αντιγράφουμε απ το fb του Περιφερειάρχη Ήπειρου

Σήμερα, είχα την τιμή να παραβρεθώ στην 1η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γράμμουστα, ένα ιστορικό χωριό που αποτελεί σύμβολο του βλαχόφωνου ελληνισμού στα Βαλκάνια. Στην ομιλία μου, αναφέρθηκα στην πλούσια ιστορία της Γράμμουστας και υπογράμμισα την ανάγκη για συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να πετύχουμε έναν ενιαίο Γράμμο που θα προάγει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Επιπλέον, τόνισα τη σημασία της καθιέρωσης ενός κοινού μνημοσύνου στο Γράμμο, το οποίο θα συμβάλλει στη θεραπεία των πληγών του Εμφυλίου, φέρνοντας κοντά τις τοπικές κοινωνίες και προωθώντας την ανάπτυξη της περιοχής. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αποτελέσει έναν θεσμό που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και θα διαφυλάξει τις αξίες και τον πολιτισμό μας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κέλλας, με τον οποίο συζήτησα τα εξής κρίσιμα ζητήματα:
Προβλήματα με τα δασαρχεία: Είναι απαραίτητο να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δυσχεραίνουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της περιοχής. Ζητούμε άμεσες λύσεις για να διευκολυνθούν οι παραγωγοί μας.
Ελληνοποιήσεις προϊόντων: Ο ΕΦΕΤ πρέπει να ενισχύσει τους ελέγχους για τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Σήμερα ελέγχονται όσοι παράγουν μόνο με ελληνικό γάλα, αφήνοντας τους παραβάτες να δρουν ανεξέλεγκτοι. Χρειάζονται πιο στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να προστατευτεί η ελληνική παραγωγή και η ποιότητα των προϊόντων μας.
Διαχειριστικοί χάρτες: Ζητούμε την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ώστε να συμπεριληφθεί το σύνολο των εκτάσεων στους διαχειριστικούς χάρτες, και να οριστεί μια δίκαιη τιμή μονάδας για τις εκτάσεις αυτές. Είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα για να προστατευθούν τα συμφέροντα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας.
Ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει τη βούληση να λυθούν αυτά τα θέματα, και είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία όλων θα μπορέσουμε να τα επιλύσουμε άμεσα. Η ανάπτυξη της πατρίδας μας είναι ο στόχος μου και παραμένω αφοσιωμένος στο να προωθήσω τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και του πρωτογενούς τομεα.